Francien van Iwaarden in een Rookvrije Speeltuin Meiveld
Francien van Iwaarden in een Rookvrije Speeltuin Meiveld Foto: JOGG Middelburg

Speeltuin Meiveld is vanaf nu rookvrij

MIDDELBURG - Als vanaf begin februari de speeltuin weer zijn deuren opent, verwachten we van alle bezoekers het gehele complex voortaan rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Speeltuin Meiveld kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.


Speeltuin Meiveld neemt met deze stap de goede richting in de visie dat ieder kind het recht heeft op een gezonde opvoeding. Iedereen is en blijft welkom in de speeltuin, maar hiermee wordt ontmoedigd te roken in de leefomgeving van kinderen en jongeren. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten.
JOGG Middelburg, een project van de gemeente Middelburg doet dit op de schoolomgeving, sportomgeving en nu ook in de speelomgeving van jongeren. Hiermee geven we uitvoering aan de wens om Middelburg Rookvrij te maken. Daar doet u toch ook aan mee?
Secretaris Francien van Iwaarden: ”Momenteel stoomt een werkgroep van reclassering Nederland de speeltuin klaar door onze toestellen nieuw in de verf te zetten en  het groen krijgt onderhoud. De inrichting van het Rookvrije terrein is ook netjes en draagt bij aan een mooie uitstraling. We staan nu nog even in een lege speeltuin. Dat vindt ik maar niets, maar heb helemaal zin in het nieuwe seizoen!”

Zien roken, doet roken
Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken.

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken en de rommel van peuken op de grond. Een rookvrije speelplek draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.


Rookvrije Generatie
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel.

We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Een speelplek is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije speelplek bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Heeft u ook interesse om samen te werken in een Rookvrij Middelburg? jogg@middelburg.nl[n]