EXPOSITIE

Stad-aan-water

9:00 | Atelier Hoed Gezien

Jorien Brugmans, beeldend kunstenaar / dichter werkt in acryl en gouache en is stadsdichter van Terneuzen. Stad-aan-water is een schilderij uit de serie ‘Thuis’ van Jorien Brugmans. Schilderij en gedicht zijn tot 5 maart van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om het werk van Jorien van dichtbij goed te bekijken. Jorien Brugmans is tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg in februari Zeeuwse Gast bij atelier Hoed Gezien. Tussen 13.00 en 17.00u kunt u meer werk van Jorien zien en haar ontmoeten. www.jorienbrugmans.nl

 

Woensdag 16 februari

Legpuzzel uitleen bij het Polderhuis

13:30 | Polderhuis

Op woensdag 16 februari van 13.30 tot 16:00 uur zit Marjan klaar in de winkel van het Polderhuis om puzzels uit te lenen. Op de website www.polderhuiswestkapelle.nl staan verschillende bestanden met het aanbod van alle puzzels. Zoek alvast een paar puzzels uit en geef je voorkeur via de mail door. Door een deelnemerskaart aan te schaffen voor €10,00 kun je 10x een puzzel om komen ruilen in een ruim assortiment. Er zijn puzzels voor kinderen en volwassenen, van 20 tot wel 2000 stukjes.

 

16 en 23 februari

Theosophy Talks: Wat is de zin van het leven?

19:30 | online

Het is een van de belangrijkste levensvragen: ‘Wat is de zin van leven?’ In deze serie werpen we hier een theosofisch licht op. In de eerste 2 lezingen kijken we naar de ontwikkeling van ons als mens. De volgende lezing gaat in op hoe we ons samen, met anderen, ontwikkelen. Hoe kunnen we onze ontwikkelde vermogens en geleerde lessen in de praktijk brengen, zonder de ander zijn ontwikkeling in de weg te staan? Dit bespreken we in de laatste lezing van deze serie. Deze lezingen werden tot 2020 maandelijks in de Zeeuwse Bibliotheek georganiseerd en zijn nu wekelijks online te volgen. Tijdens de lezingen is er gelegenheid om vragen te stellen. Voor meer informatie ga naar https://blavatskyhouse.org/nl/lezingen. 2 februari: Wanneer is onze evolutie begonnen? 9 februari: Zelf sturen van je evolutie! 16 februari: Wat is helpen? Hoe helpen we anderen écht? 23 februari: Zinvolle educatie, waardig samenleven, helende rechtspraak.

 

Donderdag 17 februari

Prince of Muck

15:30 | Cinema Middelburg

Nabij de westkust van Schotland ligt het heuvelachtige en pittoreske eiland Muck, dat al ruim een eeuw in handen is van de familie MacEwen. Als Laird of the Isle of Muck was het decennialang de levensmissie van Lawrence MacEwen om de kwetsbare samenleving op het eiland te beschermen. Maar de inmiddels tachtigjarige Lawrence is met pensioen en heeft zijn taken recent moeten overdragen aan zijn zoon, dit blijkt niet al te makkelijk... Prince of Muck is een filmische documentaire van de Nederlandse filmmaker Cindy Jansen, over een man die moeite heeft om te accepteren dat hij niet langer controle heeft over zijn leven, zijn zoon en het eiland waar hij zo van houdt.


 

Zaterdag 19 februari

Repair Café: textiel reparatie

10:00 | De Kruitmolen

De komende bijeenkomst van Repair Café Middelburg heeft deze keer als thema “textiel reparatie”. Heeft u een tas met een los hengsel, jas die een nieuwe rits nodig heeft of een broek met een gat erin? Bijna 100 procent van de aangeboden kleding wordt door ons gerepareerd. Ook geven onze ervaren coupeuses tips om je textiel te upcycelen. Wij repareren natuurlijk ook uw andere mechanische, elektrische of ICT spullen. Behalve witgoed. Wij doen dit alles met een groep vrijwilligers die tegen materiaalkostprijs repareren. Iedereen is welkom om van onze diensten gebruik te maken. Onze gastvrouwen ontvangen u graag op zaterdag 19 februari van 10:00 tot 12:30 uur met uw reparatie, daarna nemen zij telefonisch contact op om de stand van zaken door te geven, zodat u uw spullen weer snel kunt ophalen of wij meer informatie hierover verschaffen. U kunt aanmelden via www.repaircafemiddelburg.nl, e-mail info@repaircafemiddelburg.nl of tel. 06-23644823 of kom langs bij Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen”, Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.


 

Zondag 20 februari

Kerk biedt Podium

15:00 | Doopsgezinde kerk

Sopraan Maartje Stroo geef op zondag 20 februari om 15.00 uur een liedrecital bij Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat in Middelburg. Op het programma liederen uit de Renaissance van o.a. John Dowland, Thomas Ford, Adriaen Valerius, Giovanni Kapsberger en Pierre Guedron. Maartje Stroo wordt op de luit begeleid door Jelle Kalsbeek, die ook enkele soli zal spelen. Aanmelding voor het concert via www.kerkbiedtpodium.nl. Het concert kent geen entreeprijs, maar een collecte bij de uitgang.


 

Flamenco in de Zeeuwse Concertzaal

15:30 | Zeeuwse concertzaal

Cellist Ramon Jaffé was jaren de artistiek leider van het Kamermuziekfestival Middelburg. Ook verzorgde hij regelmatig een recital in Zeeland. Hij brengt nu samen met gitarist Johannes Hoffmann Minera en Anne Reim (dans en cajon) het programma Fantasias Flamencas. Een programma met Spaanse muziek van barok tot en met flamenco. Anne Reim danst een persoonlijke interpretatie van de Flamencodans. Zeeuwse Concertzaal, zondag 20 februari, aanvang 15.30 uur.

 

Woensdag 23 februari

Vogelexcursie Sint Laurense Weihoek

10:00 | Polderhuis

Woensdag 23 februari om 10:00 uur organiseert het Polderhuis samen met Vogelwerkgroep Walcheren een excursie (circa 2 uur) onder leiding van een ervaren gids naar het natuurgebied Sint Laurense Weihoek onder Middelburg. Aanmelden verplicht (minimaal 2 dagen van tevoren), via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118570700. Min. 4 en max. 18 deelnemers.