Marc Hackenberg won net als zijn teamgenoten twee wedstrijden
Marc Hackenberg won net als zijn teamgenoten twee wedstrijden Foto: TTV Arnemuiden

Tafeltennissers Arnemuiden pakken koppositie

ARNEMUIDEN - In de landelijke 3e divisie tafeltennis heeft het tafeltennisteam van Arnemuiden opnieuw goede zaken gedaan. Tegen Alexandria uit Rotterdam werd een 7-3 zege geboekt. Zowel Jeroen de Heide, Marc Hackenberg als Herbert Keijman wisten twee zeges te boeken. Alleen Tristan Benschop bleek te sterk voor de Zeeuwen. Dankzij de overwinning heeft de promovendus uit Arnemuiden de koppositie gepakt in deze klasse.


Voor Herbert Keijman had deze wedstrijd tegen Alexandria een bijzonder tintje. Tot 2015 speelde de Arnemuiden-speler namelijk samen met Koen van Velthoven en Tristan Benschop bij Scaldina in Zierikzee. Keijman laat dit seizoen zien zich ook op het landelijke niveau moeiteloos aan te passen. Hij won van Van Velthoven en het jonge talent Nico Leeuwenburg. Benschop was met 11-6 in de vijfde game te sterk. Benschop liet zien progressie te hebben geboekt, want hij was eerder die middag ook al te sterk voor Arnemuiden-kopman Jeroen de Heide, zij het met het minimale verschil van 11-9 in de vijfde game. Ook Hackenberg was kansloos tegen Benschop, maar won met 3-0 van Van Velthoven en Leeuwenburg. Ook Jeroen de Heide wist die wedstrijden te winnen en met Hackenberg aan zijn zijde ook het dubbelspel. Dankzij de 7-3 overwinning heeft het team uit het vissersdorp de koppositie gepakt in de 3e divisie.


Team 2

Arnemuiden 2 boekte vorige week haar eerste zege op ODT en dit weekend moest opnieuw een Brabantse club eraan geloven. Tanaka 2 werd 9-1 terug naar Etten-Leur gestuurd. Arnold de Gier en Marc Riemens bleven ongeslagen en wonnen samen ook de dubbelwedstrijd. Erik Schuurman voegde daar twee overwinningen aan toe. Arnemuiden nestelt zich met deze zege aan kop van de 2e klasse B.


Team 3

Arnemuiden 3 kwam deze avond uit met Jan Zwemer, Steven Klijn en Lajos Cselik. Omdat TCS 1 zonder de gebroeders Minkman aantrad, leken er kansen voor een grote uitslag, maar na twee wedstrijden stond er een 0-2 achterstand op het bord. Aan de hand van Lajos Cselik werd de ommekeer echter ingezet. De Hongaarse speler won wederom zijn drie wedstrijden en aan de zijde van Steven Klijn ook het dubbelspel. Jan Zwemer liet zijn eerste wedstrijd na een 2-0 voorsprong in games liggen, maar herpakte zich en won met goed spel zijn overige twee wedstrijden. Steven Klijn speelde drie vijfgamers en bleef daarbij één keer aan de goede kant van de score. Met een 7-3 overwinning draait Arnemuiden goed mee in de 3e klasse.


Team 4

Arnemuiden 4 nam het met Rob Brant, Anita Kusse en Casper van Belzen op tegen Kapelle 2. Het leek het bij een 5-1 achterstand een taaie avond te worden voor Arnemuiden. Maar de Arnemuidenaren vochten terug tot een 5-5 gelijkspel.

Kopman Casper van Belzen won opnieuw alledrie zijn wedstrijden. Anita Minnaar-Kusse en Rob Brant voegden daar één zege aan toe. Een keurige comeback, al zal het team alle zeilen bij moeten zetten om aan te haken in deze 4e klasse.[n]