Bonnie Horjus aan het werk op haar weefgetouw
Bonnie Horjus aan het werk op haar weefgetouw Foto: B. Horjus

Kunst-in-Kerk over 'Geweven Portretten'

MIDDELBURG - Sinds een half jaar is de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat ook een soort galerie geworden. De initiatiefnemers hebben het de naam Kunst-in-Kerk gegeven. 


Om de paar maanden wordt er gewisseld van expositie, meestal opgehangen aan de grote muren van de kerk. 

Op dit moment is de expositie 'Geweven Portretten' te zien van de Friese Bonnie Horjus. 


Bonnie Horjus komt vertellen

Op donderdag 3 maart komt Bonnie Horjus naar Middelburg om te vertellen over haar bijzondere manier van weven, namelijk computergestuurd, terwijl het toch handwerk blijft. Het eerste gedeelte van de avond geeft Bonnie uitleg over haar manier van weven en kunt u ook haar werk bekijken. 

Het tweede gedeelte van de avond gaat meer over de betekenis van haar werk. Ze heeft namelijk de gezichten van haar vader en zijn vijf broers geweven, zowel op jongere als op oudere leeftijd. 

Initiatiefneemster Paola van der Heide vertelt: "Al kijkend naar het werk van Bonnie Horjus roept dit vragen op over je eigen rol in je gezin van herkomst. En wanneer je een afbeelding van jezelf als jongere zet naast een afbeelding zoals je nu bent, wat valt je dan op?" 


Aanmelden

Het belooft een boeiende avond vol kunst en psychologie te worden. Niet hoogdravend, maar in taal die iedereen kan volgen. 

Donderdag 3 maart om 19 uur, Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. 

Wel even aanmelden: www.dgwalcheren.nl/reserveren.[n]