Afbeelding
Foto: PR

Willemien Treurniet kandidaat-wethouder ChristenUnie in Middelburg

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - De ChristenUnie Middelburg schuift Willemien Treurniet naar voren als kandidaat-wethouder. De partij hoopt na de verkiezingen weer deel uit te maken van het college van B&W in Middelburg. ‘Mijn hart gaat uit naar die inwoners die op achterstand staan’, vertelt een altijd enthousiaste Willemien. ‘Die inwoners hebben hulp nodig en juist voor hen wil ik het verschil maken.’

Met Willemien Treurniet heeft de ChristenUnie Middelburg een ervaren en bevlogen kandidaat met hart voor de gemeente. Ze was eerder al elf jaar raadslid in de gemeente Middelburg, daarvan was ze zeven jaar fractievoorzitter voor de ChristenUnie. En daarbij was ze tijdens de vorige verkiezingen in 2018 zelfs één van de vier finalisten bij de verkiezing tot beste raadslid van Nederland.

Menselijke bril
Vorig jaar juni nam ze afscheid van de gemeenteraad. Willemien: ‘Ik vind dat het huidige college van B&W te weinig de menselijke bril op had bij de bezuinigingen die zijn doorgevoerd en daar wil ik me juist voor inzetten. Het gaat niet om cijfertjes, het gaat om mensen!’ Ook deze verkiezingen staat dit punt hoog in het vaandel bij de ChristenUnie Middelburg.

Blij
Lijsttrekker Arjan Beekman is enthousiast dat zijn partij de verkiezingen ingaat met Treurniet als kandidaat-wethouder: ‘Willemien zou in mijn ogen een fantastische wethouder zijn. We hebben na haar vertrek altijd contact gehouden. Regelmatig heb ik haar gepolst of ze beschikbaar wil zijn als kandidaat-wethouder. En ik ben blij dat ze daar afgelopen weekend ja tegen heeft gezegd’.