Het veld op bij Zeelandia Middelburg
Het veld op bij Zeelandia Middelburg Foto: Paul Stroo

Zeelandia Middelburg scoorde ruim €1.000 voor Oekraïne

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Afgelopen weekend scoorde Zeelandia Middelburg voor Oekraïne. Voor ieder doelpunt van een Zeelandia Middelburg-team op de Veerse Poort werd €10,- gedoneerd aan Giro 555. Aan het eind van het voetbalweekend leverde dat (mede dankzij een paar mooie extra bijdragen) ruim €1.000 euro op.

De spelers van Zeelandia Middelburg scoorden er vorig weekend op los. In totaal werden 87 doelpunten gemaakt. Samen goed voor € 870,00. Maar daar bleef het niet bij, want een aantal teams (waaronder een team van de bezoekers) maakten de opbrengst nog mooier dan hij al was.

JO16-2 deed er een schepje bovenop
Het team JO16-2 heeft afgelopen zaterdag met 7-2 gewonnen. Dat betekent € 70,00, betaald door de vereniging. Maar de spelers van JO16-2 vonden het zo’n goed plan dat ze besloten om dit bedrag te verdubbelen. Het werd zelfs meer! Zij hebben afgelopen weekend onderling een extra bijdrage van € 120,00 opgehaald.

Wemeldinge JO13-1 JM deed ook mee
De actie kon zaterdag zelfs rekenen op de hulp van een gastploeg. De spelers en speelsters van Wemeldinge JO13-1JM besloten namelijk ook mee te doen met de actie. Zij wonnen met 1-2 van Zeelandia Middelburg JO13-3. En dus werden álle doelpunten van deze wedstrijd omgezet in een bedrag voor Oekraïne. Duizend en tien euro in totaal dus. Alles bij elkaar maakt de penningmeester een bedrag over van € 1010,00 naar Giro 555.