Herbert Keijman won zaterdag twee wedstrijden.
Herbert Keijman won zaterdag twee wedstrijden. Foto: Francois Baert

Tafeltennissers Arnemuiden doen goede zaken

ARNEMUIDEN - Het vlaggenschip van Arnemuiden heeft met 6-4 gewonnen van VTV 2 uit Nieuwegein. Jeroen de Heide won alle drie zijn wedstrijden. Herbert Keijman voegde daar twee winstpartijen aan toe. Samen wonnen ze ook de dubbelwedstrijd. Wilbert Poppe wist geen enkele wedstrijd te winnen. Met deze zege blijft Arnemuiden aan kop van de landelijke 3e divisie F.


De Heide moest afgelopen week in de derby tegen TTC Middelburg nog twee keer een tegenstander feliciteren, maar nam tegen VTV sportieve revanche. Tegen Jörgen Verberne stond de Arnemuiden-speler nog 1 game af, tegen Caspar Veenboer en Pieter Bakers werd het afgetekend 3-0. Wilbert Poppe werd in zijn eerste wedstrijd afgetroefd door Verberne, maar liet tegen Veenboer en Bakers al beter spel zien. 

Herbert Keijman moest in zijn eerste wedstrijd zijn meerdere erkennen in Caspar Veenboer (3-0), maar de Arnemuiden-speler die een jaar geleden nog twee klassen lager speelde liet opnieuw zien zich razendsnel aangepast te hebben aan het landelijke niveau. Tegen verdediger Bakers won hij met 3-1 en tot slot speelde hij tegen Verberne een ware thriller. Na twee games 11-8 winst en twee games 11-9 verlies won hij een spannende vijfde game met 11-5 in de vijfde game. Ook de dubbelwedstrijd wisten De Heide en Keijman met 3-0 te winnen, wat zorgde voor een 6-4 winst. Arnemuiden blijft hiermee aan kop in deze landelijke 3e divisie, maar de verschillen in de poule zijn met nog drie speelrondes voor de boeg miniem. 

Het tweede team van Arnemuiden speelde tegen ODT 3 uit Roosendaal. Bij Arnemuiden speelden Marc Riemens, Thijs Vleugel en invaller Izak Heijboer mee. De start was veelbelovend. Izak Heijboer liet Ludo Gommers kansloos en Thijs won van Joep Schoenmakers, waarna Marc Riemens verloor van Lukasz Pawlukowski. In de dubbel waren Marc en Thijs te sterk voor Ludo en Lukasz. Thijs verloor met 3-2 van Ludo en Izak had geen antwoord op de  spinballen van Lukasz, zodat de stand weer gelijk werd getrokken. Marc won vervolgens vrij eenvoudig van Joep, waarna ook Thijs niet opgewassen was tegen Lukasz. Marc en Ludo maakten er vervolgens een spannende wedstrijd van, waarin de Arnemuiden-speler met 11-9 in de vijfde game zegevierde. Invaller Izak zorgde vervolgens voor de winst door Joep kansloos te laten. 

Het derde team speelde tegen koploper Hotak. Arnemuiden kende een prima start. Lajos Cselik won met 3-1 van Martijn Withagen, Steven Kleine won eveneens met 3-1 van Youri Aarden, waarna Bennie Meliefste zijn meerdere moest erkennen in Roland van den Heuvel. In het dubbel maakten Steven en Bennie er een spannende wedstrijd van, maar behielden ze hun ongeslagen status door met 12-10 in de vijfde game te winnen. Toen Steven ook nog met 3-0 van Martijn won en een 4-1 voorsprong op het bord zette, leek er een stunt in de maak. Helaas bleef het bij vijf punten. Lajos verloor van Roland en Youri en ook Meliefste kwam niet tot winst. Steven speelde deze avond sterk en won in drie games van de eveneens nog ongeslagen Roland van den Heuvel. 

Arnemuiden 4 speelde de thuiswedstrijd tegen Effect Voor Arnemuiden startte naast Rob Brant en Anita Minnaar ook Rinco de Gier voor het eerst deze competitie in de basisopstelling. De Gier startte heel behoorlijk, want hij won zijn eerste wedstrijd meteen met 11-9 in de vijfde game van Erik Verhelst. Helaas bleef het bij dit punt, want verder was er sprake van een zeer eenzijdige wedstrijd, waarin alleen Rob en Anita nog één game wisten te winnen.[n]