Behorend bij boek Hartmama van Susan van der Beek.
Behorend bij boek Hartmama van Susan van der Beek. Foto: Tekening Cor de Jonge

Expositie en lezing over jong ouderverlies en rouw

MIDDELBURG - Vanaf 1 mei - 31 juli exposeert Cor de Jonge zijn illustraties uit het boek Hartmama van auteur Susan van der Beek. De expositie is te bewonderen in het gebouw van Padma Zeeland, Verwerijstraat 51a te Middelburg. Ook kunt u kennismaken met en luisteren naar de auteur Susan van der Beek tijdens drie zondagen dat de Kunst- en Cultuurroute plaatsvindt.


Op zondag 1 mei is het Middelburg Boekenstad en dan leest de auteur korte fragmenten voor uit haar boek Hartmama (onder het initiatief ‘Scènes aan de Voordeur’) om zo een stem aan het boek over jong ouderverlies te geven.

Op zondag 5 juni is de Vlaamse dichter Wim Haazen te gast en hij draagt enkele gedichten voor die hij heeft gemaakt geïnspireerd door het verhaal van Susan van der Beek en de tekeningen van Cor de Jonge.

Op zondag 3 juli geeft Susan van der Beek een lezing getiteld ‘Jong ouderverlies verjaart niet.’ Anke van Noppen, uitvoerend musicus en gitaardocente, speelt tijdens de lezing enkele stukken van haar CD ‘Van Liefde en Troost’. Zij geeft daarmee muzikale ondersteuning aan de interactieve lezing over rouw.

Susan van der Beek hoopt met de expositie van de tekeningen van Cor de Jonge het gesprek over rouw en de dood vanzelfsprekender te maken. Verlies hoort bij het leven en het delen van ervaringen is van grote waarde in het verwerkingsproces.

Alle activiteiten beginnen om 14 uur. Voor het bijwonen van de lezing is aanmelding gewenst, dat kan via susan@susanvanderbeek.nl

Susan van der Beek (1962) is schrijver en systemisch coach. Zij schreef Hartmama uit eigen ervaring. Het boek bestaat uit een autobiografisch deel, een beeldverhaal en een (ver)werkboek. In haar praktijk voor coaching en familieopstellingen werkt zij met het thema jong ouderverlies. https://susanvanderbeek.nl/boek/

Cor de Jonge (1958) is eigenaar van Cortoons en al meer dan 30 jaar cartoonist bij de PZC. Zijn tekeningen in het boek Hartmama vormen een op zichzelf staand beeldverhaal. We zien scènes uit het leven van een jong meisje dat haar moeder verloor. De tekeningen zijn indringend en herkenbaar voor mensen die deze ervaring delen of op andere manieren te maken hebben met rouw.

Wim Haazen (1945) is schrijver/dichter uit Antwerpen en was jarenlang docent in het beroepsonderwijs. Hij laat zich inspireren door belevenissen, emoties en gedachtegangen en publiceerde verschillende dichtbundels. https://wimhaazen.be

Anke van Noppen (1968) is uitvoerend musicus en gitaardocente. Zij maakt haar eigen CD's en speelt regelmatig op unieke locaties en bij bijzondere momenten en gelegenheden. https://klankkleuren.com.[n]