Gas, we gebruiken het allemaal, elke dag
Gas, we gebruiken het allemaal, elke dag Foto: -

Geef gas! Herverdeling energiecompensatie

MIDDELBURG - De stijgende prijzen van energie en die van de dagelijkse boodschappen zijn voor een grote groep inwoners in ons land en ook in onze gemeente een grote zorg. Het wordt steeds moeilijker om met een beperkt budget rond te komen. Negen kerkgenootschappen in Middelburg zijn de actie ‘Geef gas!’ gestart om mensen met een minimuminkomen of bijstandsuitkering met een extra financiële bijdrage te steunen.

Iedere Nederlander ontvangt dit jaar via zijn jaarnota een compensatie van ca. € 400. Mensen met een minimuminkomen ontvangen een extra bijdrage van hun gemeente.

Toch is de extra compensatie voor deze laatste groep mensen onvoldoende.

De actie van de Middelburgse kerken is een landelijk initiatief van de Raad van Kerken. De kerkgenootschappen roepen hun leden, en iedereen die het maar wil horen, op om de door de overheid aangekondigde energiecompensatie van € 400 volledig of een deel ervan te doneren.


Ook u kunt een bijdrage overmaken op NL47 ASNB 0917 2583 12 t.n.v. Centrale Diaconie Protestantse Gemeente Middelburg (ANBI status). De diaconie maakt het totaalbedrag over naar Orionis Walcheren, die beschikt over de gegevens van degenen bij wie dit geld het beste terecht kan komen.

Inwoners met een bijstandsuitkering worden met dit extra bedrag niet gekort op hun uitkering. Wij hopen van harte dat deze actie een succes wordt.[n]


Doet u mee?