Zondag 1 mei

Rondleiding buitenplaats Moesbosch

13:30 | 

Op zondag 1 mei organiseert IVN Walcheren een bijzondere rondleiding over de historische buitenplaats Moesbosch in Koudekerke. Vertrekpunt: ingang /oprit huis Moesbosch, Vlissingsestraat 28 in Koudekerke om 13.30 uur. De excursie zal ongeveer 1,5 uur duren. Vooraf aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl.

 

Maandag 2 mei

Cursus ‘DigiD, wat doe je ermee?’

10:00 | Dorpshuis Nimmerdor

De overheid doet steeds meer via het internet. Daarom biedt Welzijn Veere in samenwerking met de Bibliotheek een speciale internetcursus ‘DigiD, wat doe je ermee?’ aan. De cursus bestaat uit 4 lessen en vindt plaats op de volgende locatie: Dorpshuis Nimmerdor te Grijpskerke op 2, 9, 16 en 30 mei van 10.00-12.00 uur. De cursus is gratis. Maximaal 6 deelnemers per cursusgroep. Ieder dient zijn eigen laptop mee te nemen. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via info@welzijnveere.nl of 0118-583687. Na afloop ontvang je een certificaat.

 

Boeken en verzamelmarkt

11:00 | Markt

iedere maandag van mei tot oktober een gezellige boeken en verzamelmarkt op de markt in Middelburg. U vindt hier behalve boeken ook andere zaken zoals, munten, edelstenen, sieraden, brocante, vintage, glaswerk, te veel om op te noemen. Kom gezellig even kijken toegang gratis.


 

Bijeenkomst Supportgroep van Depressievereniging

19:00 | Getij

Iedere eerste maandag van de maand komen ze bij elkaar in ’t Getij; de supportgroep van de Depressievereniging. De supportgroep kun je zien als een vorm van zelfhulp. Een groep bestaat uit maximaal 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Eens per maand komen ze bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie omgaan. De groep heeft momenteel weer ruimte voor nieuwe deelnemers. Aanmelden gaat via de site van de depressievereniging: www.depressievereniging.nl. Wil je eerst iets meer weten dan kun je contact opnemen met de regiocoördinator J.deroos@depressievereniging.nl.

 

Jeugdfilm in de meivakantie

14:00 | Cinema Middelburg

‘Hitler heeft mijn roze konijn gestolen’. Anna heeft het te druk met schoolwerk en vrienden om te beseffen dat de wereld op springen staat. Overal in Berlijn duiken posters op met de afbeelding van Hitler en de sfeer van oproer hangt in de straten. Wanneer haar vader, een joods journalist, verdwijnt en de familie halsoverkop moet vluchten uit Duitsland, beseft Anna dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Vanaf nu is ze een vluchteling, die nieuwe talen leert en nieuwe vrienden maakt. Naar het ontroerende levensverhaal van de auteur Judith Kerr. Vanaf maandag 2 mei https://www.cinemamiddelburg.nl/hitler-heeft-mijn-roze-konijn-gestolen

 

Woensdag 4 mei

‘Kijkje achter de schermen van het zeeaquarium’

11:00 | Terra Maris

Op vrijdag 4 mei kun je bij Terra Maris tussen 11.00 en 12.00 uur een kijkje nemen achter de schermen van het zeeaquarium. Reserveren: niet nodig.

 

Wandeling door de tijd over de Westkappelse dijk, duin en kreek

14:00 | Polderhuis

Woensdag 4 mei om 14:00 uur organiseert het Polderhuis samen met IVN Walcheren een excursie (circa 1,5 uur) onder leiding van een ervaren gids over duin, dijk en langs de Westkappelse kreek. Aanmelden verplicht (voor 4 mei), via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118570700. Minimaal 4 en maximaal 15 deelnemers.

 

Requiem van Mozart

20:45 | Nieuwe Kerk

Requiem van Mozart, meteen na afloop van de herdenking op het Abdijplein, woensdag 4 mei, 20.45 uur, Nieuwe Kerk te Middelburg. Het SBK-projectkoor bestaat uit ca. 55 zangers die zich vanuit meerdere Zeeuwse koren konden aanmelden. Op het programma staan twee korte werken van Arvo Pärt, een korte hymne van Mozart en daarna Mozarts Requiem. Het concert wordt uitgevoerd door het SBK-projectkoor met de professionele medewerking van vier solisten, begeleidingsorkest RBO Sinfonia en organist Jos Vogel. Het geheel staat onder de muzikale leiding van de Middelburgse dirigent Pim Overduin.