Burgmeester Bergmann en Heleen Lokker
Burgmeester Bergmann en Heleen Lokker Foto: 't Lokkertje

Theetuin ’t Lokkertje officieel geopend in Nieuw en Sint Joosland

Door: Redactie Algemeen

NIEUW EN SINT JOOSLAND - Theetuin ‘t Lokkertjs is vorig jaar in augustus uit enthousiasme gestart door Heleen Lokker, en inmiddels een bijna uit de hand gelopen hobby. De zon scheen vrijdagmiddag 29 april uitbundig toen burgemeester Harald Bergmann Theetuin ’t Lokkertje officieel opende aan de Zaagmolendijk 14 in Nieuwland. ?

De openingsceremonie was bedoeld voor omwonenden en met een reden. De burgemeester beklemtoonde in zijn toespraakje dat de tuin in korte tijd is uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats voor de buurt. Ook bij de opening was een groot aantal omwonenden  aanwezig.??Tot de hoofdgasten behoorde ook Neel Kodde. Zij hees samen met de burgemeester de vlag in top. Dat heeft een voorgeschiedenis. De schuur bij de theetuin was namelijk vroeger eigendom van de familie Kodde. Na het overlijden van Jo heeft Neel Kodde de schuur aan hen verkocht.??

Na de opening was er een gezellig samenzijn met de genodigden. Nick van Raaij (Grandpa Nick van de Sessieband) en Rob Maaskant speelden daarbij enkele keren vrolijke muziekjes op accordeon en trommel. Heleen Lokker: “het is fijn, als je zulke artiesten bijna naast je hebt wonen. Dit initiatief is een prachtige aanwinst voor het dorp en omgeving. Het is genieten van de rust, het laagdrempelige en ‘doe maar gewoon-principe’. Het is een bijzondere plek een omgeving met historie van de Zaagmolens die hier vanaf 1631 hebben gestaan.”

?Vanaf zaterdag 30 april is de  tuin weer open tot begin oktober, als het weer het toelaat. De openingstijden zijn woensdag, vr?dag en zaterdag van 11.30 tot 16.30 uur. Bij slecht weer is de tuin gesloten.