Weekmarkt Middelburg 16 december 2021
Weekmarkt Middelburg 16 december 2021 Foto: Edwin Mijnsbergen

Voorlichting over beroertes op weekmarkten

Algemeen

MIDDELBURG - Iedere tweede dinsdag in mei is uitgeroepen tot Europese Dag van de Beroerte. Dit jaar valt dit op 10 mei 2022. De dag is bedoeld om aandacht te vragen voor de gevaren en gevolgen van een beroerte door goede voorlichting te geven en het belang van onderzoek te laten zien. 

Weekmarkten
Het lerend Netwerk Hersenletsel is onderdeel van Zeeuwse Zorgschakels. Wij vragen in de week van 10 mei 2022 aandacht voor hersenletsel rond de Europese Dag van de Beroerte. Samen met onze partners, onder andere de Hersenstichting, de patiëntenvereniging, ADRZ, ZorgSaam, Revant, Gors, WVO Zorg en Allévo staan wij op verschillende weekmarkten in Zeeland. Dit doen ze om voorlichting te geven over beroertes en hoe je die kunt voorkomen. Bij alle markten kunnen geïnteresseerden hun bloeddruk laten meten en ook hun bloedsuikerspiegel testen. Deze twee factoren spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van een beroerte en dus ook in het voorkomen ervan.
We geven informatie over het revalidatie- en behandelingstraject na een beroerte. Daarnaast is in onze kramen meer informatie beschikbaar over andere vormen van hersenletsel.

Breinlijn
Er wordt ook uitleg gegeven over Breinlijn, een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Bij de Breinlijn werken ervaren hersenletseldeskundigen uit de regio. Zij geven een advies over passende zorg en ondersteuning.  In deze week worden er goodiebags uitgedeeld met informatie over hersenletsel en materiaal van verschillende zorgaanbieders in de regio. Ook zit er een leuke gadget in de tasjes.

De organisatie ziet u graag op een van deze weekmarkten.

Dinsdag 10 mei van 10-15 uur in Goes: Grote Markt
Donderdag 12 mei van 10-15 uur in Zierikzee: Havenplein
Donderdag 12 mei van 10-15 uur in Middelburg: de Markt