Turners in actie tijdens JTC wedstrijd.
Turners in actie tijdens JTC wedstrijd. Foto: Gymnastiekvereniging Hygiëa

Grote turnwedstrijd met alleen Zeeuwse turners

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Zaterdag 14 mei tonen ruim 280 Walcherse recreatieturners van acht verschillende Walcherse verenigingen hun beste oefeningen tijdens de jaarlijkse Jeugd Turn Competitie (JTC). 

De JTC wedstrijden zijn bedoeld voor deelnemers van verenigingen die één tot anderhalf uur per week turnen. De oefenstof is vrij en de jury zal nooit lager dan een 6 jureren. De meisjes en dames laten een eigen oefening zien op de balk, ongelijke brug, lange mat en sprong.

De jongens en heren turnen op de ringen, brug gelijk, rekstok, lange mat en de sprong.

Verder is het een échte wedstrijd met juryleden en op elk toestel een oefening voor elke deelnemer. Bij de meisjes 8-11 jaar, de jongens en de dames-junioren strijden de verenigingen per team. Bij de dames en heren is het een individuele strijd.

De wedstrijd heeft dankzij corona twee jaar niet plaats gevonden en vindt nu met vertraging plaats in mei. De wedstrijd is nog altijd zeer populair bij de Walcherse turnverenigingen.

Programma

Zaterdag 14 mei zijn van 9.00-11.45 uur de meisjes 8-9 jaar en de jongens en heren aan de beurt in sporthal de Couburg in Koudekerke.

Van 13.15-16.00 uur is het de beurt aan de meisjes 10-11 jaar en dames(junioren).

Organisatie

Dit jaar is de organisatie in handen van de gymnastiekverenigingen Veldo uit Middelburg en Hygiëa uit Westkapelle. De JTC is al jarenlang een begrip bij bijna alle gymverenigingen op Walcheren. Een groots sportevenement. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Entree is gratis.