Kees
Kees Foto: Welzijn Middelburg

Ondersteunen bij een nieuwe start

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Samen werken aan een nieuwe start in je leven. DOOR biedt persoonlijke ondersteuning voor mensen na detentie of opname in een kliniek. Kees is er pas gestart als vrijwilliger: “Ik werk mee, help waar nodig, ben er voor een praatje en contact.”

In de ochtend wordt met de deelnemers doorgesproken wat hun taken zijn die dag. Kees helpt vooral bij de werkzaamheden buiten. Er is altijd van alles te doen. Zoals werken in de moestuin, snoeiafval versnipperen en het verzorgen van de kippen, konijnen, ganzen en schapen. “Zelf meewerken zorgt ervoor dat we op één level bezig zijn. Ik probeer de ruimte te geven, ik dring mezelf niet op. Ik wil graag laten zien dat ik betrouwbaar ben en dat ze weten wat ze aan mij hebben.”

“Het lukt me goed om open en zonder oordeel contact te maken. Iedereen heeft recht op een plek in de samenleving en ik vind het fijn om hierbij te kunnen ondersteunen.”
Voor Kees is dit vrijwilligerswerk onderdeel van zijn werkveld oriëntatie tijdens zijn studie Social Work aan de HZ University of Applied Sciences. “In mijn vorige werk in de techniek miste ik na een aantal jaar voldoening. Wat ik wél leuk vond: een collega helpen om iets op te lossen. Afgelopen zomer ben ik gestart met de studie Social Work.”

En ja, nu voelt hij weer volop voldoening. “Ik vind het fijn dat ik bij DOOR mag werken met zoveel verschillende mensen. Ik leer er veel en word goed begeleid door mijn collega’s. Ik haal ook energie uit alle vakken op school, ik vind het interessant en leuk om me in te verdiepen en bekwamen.”

Meer info over vrijwilligerswerk: ?www.welzijnmiddelburg.nl | vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl | 06 - 51651962.