Viervoudig winnaar Emiel de Rijke won eenvoudig zijn poule
Viervoudig winnaar Emiel de Rijke won eenvoudig zijn poule Foto: Francois Baert

Laatste voorrondes Rijkse iT Cup zijn gespeeld

MIDDELBURG - Donderdag 12 en vrijdag 13 mei werden de laatste vier voorrondepoules van de Rijkse iT Cup gespeeld. Ook hierin bleven de favorieten overeind.


Marc Hackenberg (Arnemuiden), Kelvin Heemstra (Smash), Emiel de Rijke (TTC Middelburg) en Ramon Clijsen (Irene) werden poulewinnaar.


Poules
In poule E maakte Marc Hackenberg zijn status waar door alle wedstrijden eenvoudig te winnen. Alleen clubgenoot Marc Riemens wist hem een game af te snoepen.

Derde divisionist Kelvin Heemstra was in Poule F de gedoodverfde favoriet en de Westlander maakte zijn plaatsing dan ook waar. Alleen tegen de thuisspelende Steven Klijn moest hij alles uit de kast halen, maar pakte hij met 11-7 in de vijfde game toch de winst. 

In Poule G was de spanning voor de volgende ronde er al na de eerste drie wedstrijden aardig af, omdat Emiel de Rijke (TTC Middelburg), Wesley Diependaal (Irene), Joery Hemelaar (ODT) en Izak Heijboer (Arnemuiden) allen wonnen van Albert de Jong (De Pin Pongers), Karl Wijnen (Mechelen) en Niels van der Mark (TTC Middelburg). 

In Poule H bleken Ramon Clijsen (Irene) en Luc Janssen (Alexandria) te sterk voor de rest en waren beiden na vijf wedstrijden nog ongeslagen. In de laatste onderlinge wedstrijd om de eerste plaats verloor Clijsen de eerste game met 8-11 van Janssen, maar haalde hij vervolgens met 17-15, 12-10 en 11-8 de poulewinst binnen.


Halve finales
De halve finales van de Rijkse iT Cup worden gespeeld in vier poules op vrijdagavonden 20 en 27 mei. Aanvang 19.30 uur bij TTV Arnemuiden.[n]