Zaterdag 21 mei

Vogelexcursie Sint Laurense Weihoek

8:00 | Polderhuis

Zaterdag 21 mei om 8.00 uur organiseert het Polderhuis samen met Vogelwerkgroep Walcheren een excursie (circa 2 uur) onder leiding van een ervaren gids naar het natuurgebied Sint Laurense Weihoek van het Zeeuws Landschap onder Middelburg. Tijdens de wandelexcursie zal de gids een uitgebreide toelichting geven over de verschillende soorten (zang)vogels die men onderweg tegenkomt. De Weihoek is één van de meest vogelrijke natuurgebieden tussen Grijpskerke en Middelburg. Door de unieke ligging van dit gebied is het een pleisterplaats voor doortrekkende vogels op weg naar het noorden of zuiden. Aanmelden verplicht (minimaal 2 dagen van tevoren), via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700.

 

Rondrit oldtimer trekkers

9:30 | CZAV

Zaterdag 21 mei wordt er een rondrit gehouden met zo’n 100 oldtimer trekkers. De start is rond half 10 bij de CZAV aan de Pekelingseweg te Aagtekerke. Tussen de middag komt de groep hier pauzeren om daarna nog een keer de toer te rijden richting Vrouwenpolder. Voor vragen en informatie: Anita de Schipper 0113-343720.

 

Wandelingen Ter Hooge

10:00 | Landgoed Ter Hooge

Landgoed Ter Hooge is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19e eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Het huidige kasteel dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 15de eeuw is gebouwd. Kijk voor de laatste info op de website of facebook. Zaterdag 21 mei 10.00 uur "Bloeiende bomen”. Mei is een prachtige maand om door het parkbos te wandelen. Alles staat fris in het blad en verschillende planten en bomen bloeien. De kans is groot dat de zakdoeken- of vaantjesboom bloeit met zijn opmerkelijke schutbladen die aan zakdoekjes doen denken. De grote kastanje met de zeven stammen - de enige overgebleven boom na de inundatie - zal nog zijn mooie kaarsen tonen. Kijk voor de laatste info op de website of facebook. Vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij "Pitteperk”. Deelnemen: volwassenen €3; tot 12 jaar €1,50; onder de 6 jaar en IVN Walcheren leden gratis. Vooraf verplicht aanmelden bij: activiteiten@ivnwalcheren.nl (er geldt een maximum aantal deelnemers).


Maandag 23 mei

Inloopspreekuur Welzijn Middelburg

13:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Vanaf 23 mei kunnen inwoners uit de gemeente Middelburg op maandagen van 13.00-16.00 uur met al hun welzijnsvragen terecht op het inloopspreekuur van Welzijn Middelburg. Wekelijks zit een medewerker klaar op het Infoplaza van de ZB aan de Kousteensedijk om vragen van inwoners te beantwoorden over onder andere burenruzies, integreren in Middelburg, eenzaamheid, daginvulling, maatjesprojecten, het organiseren van wijk- of buurtinitiatieven, het aanvragen van Jeugdfonds Sport en Cultuur et cetera. Wie hulp nodig heeft op het gebied van welzijn en niet precies weet waar te beginnen, kan zonder afspraak binnenlopen bij het spreekuur. De medewerker van Welzijn Middelburg beantwoordt vragen over onder andere buurtbemiddeling, vrijwilligerswerk, sportbuurtwerk, integratie en onafhankelijke cliëntondersteuning en verwijst zo nodig door naar de juiste afdeling of instantie. “Soms is het lastig om in je eentje alles uit te vogelen; wij denken graag mee en bieden hulp en advies op maat, waar nodig”, geeft Mariska Burger, manager bij Welzijn Middelburg, aan. Vanaf 23 mei staat de koffie elke maandagmiddag klaar en is iedere burger, jong en oud van harte welkom om binnen te lopen.


 

Woensdag 25 mei

Workshop oesters beschilderen

13:00 | Polderhuis

Op woensdag 25 mei is er van 13.00 tot 16.00 uur een workshop oesters beschilderen in het Polderhuis. Een creatieve bezigheid voor personen van 6 tot 99 jaar. Deelname is gratis en voor oesters en verf wordt gezorgd. Er kan een beker of een glas meegenomen worden zodat Amely en Coby kunnen laten zien wat ermee gedaan kan worden.Aanmelden verplicht via amely@zeelandnet.nl . Per uur kunnen er 4 tot 6 personen deelnemen.