Afbeelding
Foto: Van Dixhoornbrigade

Middelburgse Van Dixhoornbrigade grijpt naast titel ‘Reddingsbrigade van het jaar’

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - De Middelburgse Van Dixhoornbrigade heeft naast de titel ‘Reddingsbrigade van het jaar 2021’ gegrepen. De collega’s van de brigade uit Roermond gingen er zaterdag met de prijs vandoor.

De Middelburgse vereniging was samen met nog 5 andere brigades - verspreid uit heel Nederland - genomineerd voor de nationale titel. De Van Dixhoornbrigade was onder meer in de race vanwege de ledengroei die de afgelopen tijd werd gerealiseerd. Tijdens de Algemene Vergadering van de landelijke bond Reddingsbrigade Nederland werd duidelijk dat de Roermondse brigade de titel in de wacht had gesleept, onder meer vanwege intensieve samenwerkingen in de regio.

De Middelburgers vinden het logischerwijs jammer dat ze niet als winnaar uit de bus kwamen maar een domper is het voor de club zeker niet. Voorzitter Roland de Jong: “De nominatie an sich is natuurlijk al voldoende erkenning dat we als vereniging op de goede weg zitten. Bovendien vieren we vandaag met de leden ons 50-jarig jubileum dus voor ons is het toch al feest!” Het was overigens niet de eerste keer dat de Middelburgse redders werden ingezonden voor de verkiezing brigade van het jaar. In 1994, 2011 en 2013 werd men ook genomineerd. Toen ging de prijs echter aan de Middelburgers voorbij. In mei 2006 werd de brigade wel beloond. Toen kreeg de vereniging de titel ‘Brigade van het jaar 2005’, onder meer vanwege de inspanningen om tot een junior rampenploeg te komen om zo de doorstroom naar de senioren rampenploeg te vergemakkelijken.