Dennis de Rijke wordt tweede bestuurder SVRZ

MIDDELBURG - SVRZ gaat per 1 september 2022 werken met een tweehoofdige Raad van Bestuur. Naast de huidige bestuurder Angela Bras, gaat deze bestaan uit Dennis de Rijke. Dennis de Rijke start per 1 september bij SVRZ. Met zijn ervaring in de Zeeuwse zorg is hij een mooie versterking voor SVRZ.


SVRZ is de laatste jaren flink gegroeid, waardoor er meer verantwoordelijkheid bij één bestuurder is komen te liggen. Dat maakt SVRZ kwetsbaar. Daarnaast is het van groot belang om de toekomst flexibel tegemoet te kunnen treden. Daarom heeft de Raad van Toezicht van SVRZ besloten de Raad van Bestuur uit te breiden van 1 naar 2 personen.

Jan Geluk, voorzitter Raad van Toezicht SVRZ: “We zijn blij om Dennis de Rijke te kunnen benoemen als tweede bestuurder. Dennis de Rijke heeft ruime ervaring in de Zeeuwse zorg. Momenteel is hij werkzaam als operationeel directeur bij ziekenhuis Adrz en tevens directeur bij Scheldezoom Farmacie.”

Angela Bras, bestuurder van SVRZ, ziet erg uit naar de samenwerking met Dennis: “Er wordt veel creativiteit en inbreng gevraagd van bestuurders om de zorg in Zeeland en dus ook binnen SVRZ richting de toekomst anders in te richten. Ik ben heel blij dat ik die verantwoordelijkheid nu samen met Dennis kan gaan invullen. Dennis heeft veel ervaring met veranderprocessen, hij kent de Zeeuwse zorg goed en is een fijne samenwerkingspartner.”

Dennis de Rijke: “Ik ben blij met deze benoeming en zeer enthousiast om de uitdagingen gezamenlijk met Angela op te pakken. Ik kijk ernaar uit om mijn netwerk te benutten voor zo’n mooie, vooruitstrevende zorgorganisatie als SVRZ.”

Angela Bras en Dennis de Rijke vormen een collegiaal bestuur. In de komende maanden worden de aandachtsgebieden onderling verdeeld.


Over SVRZ

SVRZ is een grote zorgorganisatie in Zeeland. We bieden alle vormen van ouderenzorg: van verpleeghuiszorg tot dagbehandeling en van revalidatie tot ZorgThuis. Ook voor ergotherapie of activiteiten in een ontmoetingscentrum kun je bij SVRZ terecht. Daarnaast is SVRZ expert in het begeleiden van mensen met complexe problematiek zoals Korsakov, Huntington en dementie op jonge leeftijd. Met ruim 60 locaties - verspreid door heel Zeeland - zijn we altijd dichtbij. Samen met andere (zorg)organisaties maken we ons hard voor toekomstbestendige zorg in Zeeland.
Meer informatie op onze website www.svrz.nl.[n]