Studenten in actie voor beter onderwijs in Kenia

OOSTKAPELLE - In de lage-inkomenslanden heeft meer dan de helft van de kinderen moeite met de basisvaardigheden op school, zoals schrijven en lezen. Dit is in Kenia helaas ook het geval. 


Vijf studenten van HZ University of Applied Sciences gaan hun steentje bijdragen aan dit maatschappelijke probleem. Zij gaan een wijnproeverij organiseren met een Afrikaans thema om zo geld op te halen voor Edukans, een ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Deze proeverij wordt georganiseerd in Oostkapelle op zaterdag 11 juni bij Brasserie de Pekelinge. Alle opbrengsten van de wijnproeverij zullen richting Edukans gaan. Edukans zet zich in voor beter onderwijs in Kenia. Zij doen dit door de kinderen in Kenia te voorzien van ‘Correctbooks’. Dit zijn schriftjes waar de kinderen in kunnen schrijven en vervolgens hun aantekeningen kunnen uitwissen. Op deze manier kunnen de kinderen met meer plezier naar school gaan en met meer gemak leren als de huidige situatie. Dit zal veel invloed hebben op hun toekomst. Door middel van deze Correctbooks zullen de leerlingen uit Kenia niet meer zonder schoolspullen zitten, zoals schriften en pennen. Daarbij zal het onderwijs door middel van deze ‘Correctbooks’ ook groeien.

Tijdens de wijnproeverij presenteren de studenten vijf verschillende Afrikaanse wijnen. De studenten zelf de keuken in voor de Keniaanse hapjes, die zij tijdens de proeverij zullen rondbrengen. De proeverij begint om 15:30. Na de wijnproeverij organiseren de studenten ook een extra borrel in de brasserie, die voor iedereen beschikbaar is. Hiervan zal de winst van alle consumpties ook naar Edukans gaan.

Door middel van een leuk en leerzaam event willen de studenten de situatie in Kenia verbeteren. Zij hebben het doel zoveel mogelijk geld op te halen.[n]