Podium 24h of Genk (B)
Podium 24h of Genk (B) Foto: ASM Racing Team

Karter Boutens wint in het Belgische Genk

MIDDELBURG - Afgelopen weekend werd in de Belgische provincie Limburg een 24h endurance race verreden op het bekende kartcircuit van Genk, ook wel Home of Champions genoemd. Het circuit waar Max Verstappen op zijn 7e zijn eerste meters met de kart verreed.


Ruben Boutens verscheen er samen met Vica Schledz, Rico Haarbosch, Eliano de Vos en Dennis Höller aan de start met ASM Racing Team. 19 Teams verschenen aan de start om te strijden voor de titel. De kwalificatie bestond net als in de formule 1 uit 3 sessies. ASM Racing Team wist zich op polepositie te kwalificeren.

Zaterdag om 15:00 uur werd het startsein gegeven voor de 24h durende slijtageslag, met 32 verplichte pitstops waarbij tevens van rijder gewisseld kon worden. De race begon met 26 graden onder zomerse temperaturen, maar de weersvoorspellingen beloofden voor de zondag enorm veel neerslag. Gedurende de nacht viel de eerste lichte regenbui, maar tegen tien uur in de ochtend gingen de hemelsluizen pas echt goed open. Het zorgde voor de nodige race-incidenten en materiaalpech. Na ruim 1.500 kilometer (1.109 ronden) viel voor ASM Racing Team met Ruben Boutens aan het stuur als eerste de finishvlag. 2e werd ASAK Ardennes Racing en als derde eindigde Team TKR.

2 weken geleden won Boutens de 24h van Mariëmbourg met BlueStar Racing Team.[n]