Zaterdag 11 juni

Suptoer Middelburg - Watersportdagen

20:00 | 

Op zaterdag 11 juni organiseert Supping Zeeland weer een suptoer door de Middelburgse grachten. Deelname is gratis. Er wordt stipt om 20:00 vertrokken vanaf het havenkantoor bij het Spijkerbruggetje. De tocht duurt maximaal 2 uur en is voor ieder niveau. Je kan parkeren bij de camperparkeerplaats aan de Oude Veerseweg of aan het Kleverkerksejaagpad. Vanaf beide locaties kan je dan via het kanaal suppen naar de startlocatie (let op overige scheepvaart!). Iedereen is verantwoordelijk voor eigen veiligheid en materiaal. Meer informatie op de Facebook pagina van Supping Zeeland.


Jopie en Jan vertellen in het Zeeuws

20:00 | Dorpskerk

Open Huis presenteert Jopie en Jan Minnaard; Ko de Visser (piano). In hun zelfgeschreven verhalen zullen veel onderwerpen aan de orde komen waarin naast ernst zeker ook humor een grote plaats inneemt. Het voordragen zal worden afgewisseld met prachtige pianomuziek. Op zaterdag 11 juni bent u van harte welkom in de Dorpskerk, Van Cittersstraat 69 in Sint Laurens. Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Info: Carla Schroot 0118614827; Dave Louws 0118636272; Joop Hanse 0652245555. Reserveren (aanbevolen) djlouws@zeelandnet.nl

 

Zondag 12 juni

De Muziekkoning: concert voor kinderen

16:00 | Grote kerk Veere

Kom op 12 juni met uw (klein)kinderen om 16 uur naar de Grote Kerk in Veere voor een muziekvoorstelling voor basisschool kinderen. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar speelt een delegatie van Het Zeeuws Orkest het muzikale verhaal “De Muziekkoning”. In deze voorstelling van een uur wordt een verhaal vertelt door de koning die last heeft van stemmingswisselingen. Kaarten te bestellen via www.zeeuwsorkest.nl of ter plekke aan de zaal vooraf aan het concert.

 

De verdwenen lijnen van Marlow Moss

15:30 | Cinema Middelburg

De verdwenen lijnen van Marlow Moss. Nederlandse première: zondag 12 juni 15.30 uur, Cinema Middelburg. https://www.cinemamiddelburg.nl/de-verdwenen-lijnen-van-marlow-moss

 

Het Zeeuws Orkest met Francis van Broekhuizen

20:00 | Grote kerk Veere

Zomerserie van Het Zeeuws Orkest met sopraan Francis van Broekhuizen. Met het orkest en Brabantkoor zingt Francis bekende operafragmenten van onder andere Verdi en Puccini. Francis weet als geen ander het publiek op humoristische wijze te betrekken. In de Grote Kerk in Veere op 12 juni om 20.00u is het concert te beluisteren. Kaarten via www.zeeuwsorkest.nl of via boekhandel de Drukkery in Middelburg.

 

Maandag 13 juni

Boeken en verzamelmarkt

11:00 | Markt

Iedere maandag een gezellige markt op de Markt in Middelburg. Toegang gratis, van 11.00-17.00 uur.

 

Bijeenkomst voor hooggevoelige jongens en mannen

19:00 | 

Tijdens de Week van de HSP (maandag 13 t/m zondag 19 juni) organiseert HSP ZW Nederland een gratis bijeenkomst voor hooggevoelige jongens en mannen (leeftijdsindicatie 16 tot 55 jaar). Maandag 13 juni van 19.00 tot 20.30 uur zijn alle gevoelige mannen welkom op deze laagdrempelige bijeenkomst in Middelburg. Na aanmelding ontvangt iemand alle informatie en de exacte locatie. Het doel is om ervaringen uit te wisselen, herkenning te vinden bij anderen en verbindingen aan te gaan met gelijkgestemden. Opgeven kan door een mail te sturen naar hspzwnederland@gmail.com. Deelname is gratis. Opgave vooraf is verplicht.

 

Dinsdag 14 juni

Seminar door Henk Poot

20:00 | Messiaanse gemeente Zeeland

Seminar door ds. Henk Poot over “Israel en het Johannes Evangelie”. Op 14 juni. Gratis entree. Plaats: Messiaanse Gemeente Zeeland, Noordweg 372, Middelburg. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Meer info op CVI.nl/agenda. Met verkoop van Israel producten.

 

Woensdag 15 juni

Repaircafé Koudekerke

10:00 | De Klimop

Op woensdag 15 juni bent u tussen 10:00 en 11:45 uur weer van harte welkom in ons Repair Café in de Klimop, Kerkstraat 2 te Koudekerke om uw defecte apparaat te laten nakijken en repareren. Graag verzoeken wij u om uw apparaat, de klacht en uw naam vooraf per mail aan te melden via verstraatecees@gmail.com. Verder zullen tijdens het Repair Café ook twee adviseurs van Gilde Walcheren aanwezig zijn. Er zal één adviseur gratis advies geven over energiebesparing en duurzame energie (isolatie, zonnepanelen, warmtepomp, subsidies e.d.). De andere adviseur geeft gratis advies over computerzaken, zoals de juiste instellingen van uw laptop of Ipad, het toevoegen van gewenste applicaties, het verbeteren van de snelheid of de beveiliging van uw PC. Het komende Repair Café op 15 juni is de laatste editie voor de zomervakantie-periode. Vanaf woensdag 21 september zal het Repair Café weer opstarten met de najaarsedities.

 

Wandeling door de tijd over de Westkappelse dijk, duin en kreek

14:00 | Polderhuis

Woensdag 15 juni om 14:00 uur organiseert het Polderhuis samen met IVN Walcheren een excursie (circa 1,5 uur) onder leiding van een ervaren IVN-gids over duin, dijk en langs de Westkappelse kreek. Tijdens de wandeling zal de gids toelichting geven over het ontstaan van de duinen, geschiedenis van de dijk en de natuur rondom dit bijzondere gebied. Aanmelden verplicht (voor 14 juni), via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118570700. Minimaal 4 en maximaal 15 deelnemers. Meld je snel aan en ga op ontdekking dicht bij huis.