Afbeelding
Foto: PR

Jazz by the Sea komt terug naar Domburg!

Door: Redactie Algemeen

DOMBURG - Na een muzikale stilte is er dit jaar weer een Jazz by the Sea, hét jazzfestival ‘traditional style’ aan zee bestaat inmiddels 30 jaar. Dat wil de organisatie graag vieren. Voor de opening van het festival tekenen o.a. de Amerikaanse saxofonist Scott Hamilton en verder zijn er Michael Varekamp en Harry Kanters met een Louis Armstrong Celebration Band. Maar tijdens deze bijzondere jubileumeditie spelen op het hoofd- en Marktpodium in Domburg meer artiesten en orkesten, die door de jaren heen al op het festival te zien en te horen waren. Denk o.a. aan de Mardi Gras Jazzband, Jazzconnection en de River AA Bigband. Met ruim 40 andere optredens, het beste van 30 jaar Jazz by the Sea. Maar wie jarig is trakteert! Dus presenteert Jazz by the Sea ook veel nieuwe acts.

In het centrum van Domburg staat het populaire Marktpodium en is er op zaterdag weer een ‘streetparade’ met zes bands. Kijk binnenkort voor het complete programma op www.jazzbythesea.nl of houd ‘de socials’ in de gaten en scan de QR-code voor het complete programma op uw mobiel.

Waar andere festivals ‘verjongen’, houdt Jazz by the Sea vast aan de oorsprong: oude stijljazz met een muzikale uitstap. Tijdens Jazz by the Sea komen tienduizenden mensen naar de Zeeuwse kust, om van deze speciale muziek te genieten. Onder hen een grote groep trouwe bezoekers uit binnen- en buitenland (Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Zweden). Na 30 jaar is Jazz by the Sea in Nederland uitgegroeid tot festival ‘traditional style’ aan zee! Een festival dat bovendien nog steeds gratis te bezoeken is. Met dank aan de vele lokale bedrijven die aan het succes bijdragen. Ook daarin is het evenement langzamerhand tamelijk uniek. Jazz by the Sea vindt dit jaar plaats van vrijdag 16 t/m zondag 18 september. Burgemeester van der Zwaag, zal de jubileumeditie vrijdagavond om 20.00 uur openen. Dat gebeurt op het hoofdpodium, voor het Badhotel in Domburg. Het festivalterrein is die dag vanaf 12.00 uur open.