Afbeelding
Foto: Edwin Mijnsbergen

Walcherse boeren protesteren in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

Vandaag ontbeten? Graag gedaan!” Geen wildwesttaferelen op en rondom de Abdij vanmiddag, gelukkig, maar imposant is het boerenprotest in Middelburg vandaag wel. Zo’n 100 trekkers kwamen dik een uur geleden vanaf de Korte Burg naar het Abdijplein, waar alle voertuigen werden geparkeerd. Alleen een paar hele grote moesten op de Balans blijven staan, omdat ze te groot zijn voor de poorten van de Abdij. 

De Walcherse boeren hadden zich rond 12.00 uur op de Zandvoortseweg in Grijpskerke verzameld.De sfeer was bijna gemoedelijk te noemen. De boeren werden door Provincie Zeeland ontvangen met koffie en een bolus, en te woord gestaan door de gedeputeerden onder aanvoering van Anita Pijpelink, die uitlegde dat er veel begrip is bij Proviciale Staten, voor de standpunten van de boeren. Je zou Zeeland een uitzondering kunnen noemen (zie https://www.zeeland.nl/natuur-en.../aanpak-stikstof-zeeland). Op het plein werden ook toespraken gehouden door commissaris van de koning Han Polman en Peter Marinissen, namens de Zuidelijke Land-en Tuinbouworganisatie (ZLTO).

De actie was georganiseerd door de Walcherse afdeling van de Zuidelijke Land-en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en is rond 13.45 uur beëindigd. Nu wordt er in Statencommissie Strategische Opgaven vergaderd worden over de stikstofproblematiek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding