Afbeelding
Foto: City of Dance

Gratis vrijdag van City of Dance mikt (ook) op een jonger publiek

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Van vrijdag 15 tot en met 17 juli staat Middelburg weer in het teken van City of Dance. De zaterdag van het festival is uitverkocht, de zondag bijna. Op vrijdag is er echter ook al een programma, dat gratis toegankelijk is voor iedereen, van jong tot oud: Free Friday.

City of Dance (CoD) is een creatief crossoverzomerfestival dat met een hoofdprogramma van muziek jaarlijks duizenden bezoekers naar Middelburg trekt. Het festival bestaat sinds 2001 en is uitgegroeid tot een begrip in de regio, maar zeker ook in heel Nederland en daarbuiten.

Free Friday
Tijdens Free Friday programmeert CoD een uitbreiding en verrijking van het festival. Free Friday is gratis toegankelijk voor iedereen (jongeren onder zestien jaar alleen onder begeleiding van volwassenen) en is vooral gericht op jong publiek om hen te bereiken en uit te dagen om, in de festival-ambiance, actief zelf aan de slag te gaan met het beleven en creëren van kunst en cultuur. Free Friday vindt plaats op vrijdag 15 juli 2022 op het festivalterrein Oude Veerseweg. Deze locatie wordt, met zeven podia voor dance en jongerencultuur, omgetoverd tot een multidisciplinair festijn waarbij de organisatie in 2022 rekent op 7500 jonge bezoekers. Genres als EDM, Eclectic, R&B, Hiphop en livemuziek zullen gratis te horen zijn tussen 16.00 en 23.00 uur. Zowel toegang als deelname is gratis.

Programma
Op Free Friday zijn er optredens van DJ’s als Biggi, Bas de Meijer Team Peach, Thomas & Thomas, Donson en Party DJ W. In samenwerking met de Zeeuwse muziekschool en Stichting Streetparade Middelburg werd in 2022 een muziekvoorstelling ontwikkeld onder de titel Cross-over. Hiervoor werd een nieuwe compositie gemaakt door een jonge DJ in samenwerking met talenten van de muziekschool. Theatro Talent Stage biedt jonge, getalenteerde muzikanten een podium om op te treden voor enthousiast en jong publiek. Verschillende kinderen en jongeren uit Zeeland hebben zich aangemeld voor dit podium om ervaring op te doen en/of om hun carrière te boosten. Deelnemers krijgen vijftien minuten om een optreden te verzorgen. De line-up is zeer divers; van akoestisch en klassiek tot urban en rap en alle cross-overs ertussenin.

Dansen, draaien en leren
Jongeren vanaf 11 jaar die goed kunnen dansen kunnen tijdens de MOVES!Area hun talent laten zien. Een vakkundige jury uit de Nederlandse dansscene zal tijdens Free Friday acte de presence geven en de talenten beoordelen. De stijlen zijn hiphop, streetdance en breakdance en er kan worden opgetreden als duo, team of solo. Tijdens Free Friday staan ook een DJ-wedstrijd en diverse workshops op het programma.

Meer informatie is te vinden op https://www.cityofdancefestival.nl/.