Afbeelding
Foto: Marcel Kentin Photography

Column Willemien Treurniet: Samen

MIDDELBURG - Samen een spelletje doen, samen lezen, samen koffie drinken. Als ik mag kiezen tussen alleen en samen gaat mijn voorkeur uit naar samen. Samen (saam) is een woord dat we ook tegenkomen in andere woorden: samenleving, samenwerking, saamhorigheid.


De Dikke van Dale geeft aan dat samen ‘in elkaars gezelschap’ betekent. Alleen zijn kan heerlijk zijn, maar samen kom je in mijn ogen verder! In elkaars gezelschap kunnen we van elkaar leren, elkaar opscherpen, samenwerken en genieten we van elkaar. 


Met én voor
Wat is het dan mooi dat ik als wethouder van de gemeente Middelburg met én voor onze samenleving mag werken. Dat ik mag werken met inwoners, bedrijven, zorgaanbieders, scholen, ambtenaren, collega’s etc. Daar word ik gelukkig van, maar naar ik hoop de ander ook. Om zo samen de samenleving mooier te maken.

 

Laaggeletterdheid
Zo wil ik graag als wethouder samen met anderen aan de slag om te zorgen dat onze jeugd zich goed en veilig kan ontwikkelen. Om te zorgen dat inwoners mee kunnen doen in onze gemeente. Om met elkaar laaggeletterdheid tegen te gaan en samen te zoeken hoe we kansengelijkheid kunnen bevorderen.


Geven en nemen
Samenwerken is niet altijd makkelijk want je bent het lang niet altijd samen eens. Het is dan soms over je schaduw heen springen, het is geven en nemen. Maar wel in het vertrouwen dat je samen verder komt, dat ‘samen' beter is voor Middelburg, Arnemuiden, Kleverskerke, Nieuw en Sint Joosland en Sint Laurens.


Samen kom je verder. [n]