Zondag 17 juli

Wandeling

11:00 | Polderhuis

Zondag 17 juli om 11.00 uur organiseert het Polderhuis samen met IVN Walcheren een excursie (circa 1,5 uur) onder leiding van een ervaren gids over duin, dijk en langs de Westkappelse kreek. Aanmelden verplicht (voor 16 juli), via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700.

 

Lavinia Meijer in parkconcert

15:30 | Zeeuwse concertzaal

De Zeeuwse Concertzaal zet haar succesvolle reeks parkconcerten voort met op zondag 17 juli een concert van van Lavinia Meijer en Heiko Dijker. Zij brengen hun programma In This Ground. Aanvang is 15.30 uur rond de muziektent Molenwaterpak.

 

Dinsdag 19 juli

Kunst expo in Toeristenkerk Dishoek

11:00 | Toeristenkerk

Kunstenaars uit Dishoek tonen hun werk in de plaatselijke Toeristenkerk. Ze laten weer een grote variëteit aan beeldende kunst zien; schilderijen, beelden, keramiek, fotografie en diverse soort papier kunst. De expositie is te zien op 19 t/m 23 juli van 11.00 tot 17.00 uur. U vindt de Toeristenkerk in Dishoek aan de Westerscheldelaan. De toegang is vrij.

 

Orgelconcert Nieuwe kerk Middelburg

20:00 | 

Op dinsdag 19 juli geeft de gerenommeerde organist Gerben Mourik (*1981) een orgelconcert in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Aanvang 20.00 uur, kinderen tot 12 jaar gratis entree.

 

Woensdag 20 juli

Fietsrommeltocht & meer

10:00 | 

Op 20 juli is de 2 dag van de Woensdag Westkapelle reeks van dit seizoen. Er is deze dag een route verkrijgbaar bij het Polderhuis om op de fiets een rommelroute te rijden door Westkapelle. Inwoners zitten in hun tuin of oprit met spulletjes die ze van de hand willen doen. In de tuin van het Polderhuis is er een kraam ingericht waar Zeeuwse Klederdracht kleding te koop is. Ook de dames van de handwerkclub ‘de mutsen’ zijn hier te vinden. Dit alles tussen 10.00 en 17.00 uur in Westkapelle.


Zomeravondzang

20:30 | Dorpskerk

Woensdag 20 juli verzorgt gospelkoor Sheborim uit Middelburg de zomerzangavond in de Hervormde kerk in Domburg. Het koor staat onder leiding van Marléne Wisse. De avond begint om 20.30 uur. Meer informatie: http://vivente.gospelkoor.net

 

Kunst in de Rechtbank


Precies 2 jaar geleden stond deze expositie van kunstenares Wieteke Hendrikx al gepland. Nu de tijd er weer rijp voor is bent u van harte welkom om de kleurrijke schilderijen en aquarellen te komen bekijken. De natuur is altijd al een inspiratiebron geweest voor Wieteke en zal dat ook altijd blijven, deze is onuitputtelijk. Kijk op haar website www.wietekehendrikx.nl voor een indruk. De Rechtbank (Kousteensedijk 2) is op doordeweekse dagen geopend van 8.30 - 17 uur. De expositie loopt t/m 31 augustus.


Expositie Geraakt en Bewogen


In juli samen met Synagoge en Wandelkerk Middelburg. Henny van Hartingsveldt, Marc de Klijn, Saskia Weishut-Snapper. Gastexposanten in juli Linda Kierdorff en Wim Phaff. Donderdag 30 juni t/m zondag 31 juli 2022. De Osseberg: Henny van Hartingsveldt, Linda Kierdorff, Marc de Klijn, Wim Phaff, Saskia Weishut-Snapper - donderdag 30 juni t/m zondag 31 juli. Wandelkerk: Henny van Hartingsveldt, Marc de Klijn, Saskia Weishut-Snapper - 2 juni t/m vrijdag 29 juli. Synagoge: Saskia Weishut-Snapper donderdag 30 juni t/m donderdag 28 juli. Singelweg 11 bij Sint Laurens.


Klassiek zomeravondconcert

20:00 | Dorpskerk

De Stichting Oostkapelle Cultureel heeft uitgenodigd voor woensdag 20 juli Amicae. Wendy Bellens dwarsfluit; An Reusen klarinet; Marijke Poppe tenorsax; Ankie Lous baritonsax. Welkom in de Dorpskerk te Oostkapelle 20:00 uur. Info www.zomeravondconcerten.com