Een zonnebrandpaal van Sundo
Een zonnebrandpaal van Sundo Foto: Sundo

Zonnebrandpalen voor badgasten in Domburg en Zoutelande

Door: Redactie Algemeen

DOMBURG - De gemeente Veere plaatst vandaag, vrijdag 15 juli 2022, twee zonnebrandpalen in Domburg en Zoutelande. Dit doet de gemeente in samenwerking met Sundo en de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV). De zonnebrandpalen staan bij de strandposten van de SSV. Ze voorzien inwoners en toeristen deze zomer van gratis zonnebrand.

Het plaatsen van de zonnebrandpalen wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het budget Badstatus Domburg. Het doel is bewustzijn creëren over het belang van smeren. Want de gemiddelde Nederlander kan zich beter beschermen tegen de gevaren van de zon. ??

Huidkanker
?Huidkanker is, met 52%, de meeste voorkomende kanker in Nederland. Zeeland, de provincie met de meeste zonuren, is waterrijk en telt vele stranden. Dat is terug te zien in het aantal mensen met huidkanker. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is overmatige blootstelling aan uv-straling van de zon en/of zonnebank.

Advies
?De oplossing is vrij simpel: smeren, kleren en weren. De slimme zonnebrandpaal helpt een handje door te tonen wanneer er gesmeerd moet worden. Dit gebeurt op basis van hoe hoog de UV-index – het risico om te verbranden – op dat moment is.

Vervolg ?
De zonnebrandpalen staan het gehele zomerseizoen bij de strandposten van de SSV in Domburg en Zoutelande. Daarna wordt bekeken of het project in 2023 een vervolg krijgt. ?