Afbeelding
Foto: Humanitas Zeeland

MIDDELBURG - Ook dit jaar gaan er in de eerste week van de zomervakantie weer zo’n 70 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, die niet op vakantie kunnen of gaan, op kamp Humanitas Zeeland.

 

Elk jaar is het zes dagen feest voor de kinderen die mee gaan op kamp. Ze worden ingedeeld op leeftijd in drie subkampen: het jongste kamp 7/9 jaar, het middelste kamp 10/12 jaar en het oudste kamp 13/15 jaar. “Per kamp hebben we een team vrijwilligers dat spellen heeft voorbereid, passend bij de leeftijdscategorie,” vertelt Kiki van Duin (24), coördinator van het jongste kamp. 


“De kinderen vinden het vaak zó leuk, dat ze er een heel jaar naar uitkijken. We gaan toffe spellen doen, het water op, naar het strand en een bezoekje brengen aan Veere. Het kampvuur is denk ik bij de meeste het favoriete kamponderdeel.” 


De deelnemende kinderen zijn kinderen van ouders, pleeggezinnen of tehuizen die onvoldoende financiële middelen hebben om een vakantie te betalen, kinderen uit gezinnen waar één van de familieleden ziek is, kinderen met een (kleine) beperking of waarbij vanwege andere omstandigheden een vakantie niet binnen de mogelijkheden ligt. “We geven ieder kind speciale aandacht, want het plezier staat voorop en het is dan ook elk jaar weer fantastisch.”[n]