Zaterdag 23 juli

Polo in Aagtekerkte

16:00 | 

Jaarlijks vindt in Aagtekerke de QM & Domburg & Zeeland Polo Cup plaats. Tijdens de wedstrijden kan men genieten van fascinerend polospel, van paard en mens, met een ongekende snelheid en het prachtige decor van duinen. Programma in het weekend is van 23 juli t/m 7 augustus van 16.00 - 18.30 uur. Vrij entree. Adres: hoek Hereweg & Slotdreef te Aagtekerke. Voor meer toernooi info www.QMPolo.nl


Speelgoed welkom bij Repair Café Middelburg

10:00 | 

Kinderen thuis of alles in orde brengen voor op vakantie te gaan, is hun speelgoed kapot. Niet getreurd, Repair Café Middelburg is op zaterdag 23 juli nog open om langs te komen hiermee. Heeft u dus een kapot spel, pop of autootje? Onze reparateurs staan voor u klaar om te helpen. Natuurlijk bent u ook welkom met al uw kleding, elektrisch/mechanische spullen, stofzuiger, koffiezetter, fiets, tablet of laptop. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier op onze website of kom langs aanstaande zaterdag. Dit is de laatste bijeenkomst voor de vakantie. U bent welkom van 10:00-12:30 uur bij Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen”, Kruitmolenlaan 129, Middelburg. Meer informatie: www.repaircafemiddelburg.nl, info@repaircafemiddelburg.nl of tel. 06-23644823.


Beeldenexpositie

11:00 | hal en terrein Jeu de Boulesclub

Van zaterdag 23 juli t/m zondag 7 augustus exposeert Paul Sanderse met een groot aantal beelden in huis en tuin van het historische pand ’t Huys Ingelandt aan het Damplein 33 te Middelburg. De expositie is dagelijks te bezoeken van 11.00-17.00 uur. Entree is vrij.

 

Orgelconcert Peter de Muijnck

14:30 | Catharinakerk

Op zaterdag 23 juli van 14.30-15.00 uur zal Peter de Muijnck uit Westkapelle het orgel bespelen van de Catharinakerk te Zoutelande. De toegang is vrij, maar bij de uitgang wordt gecollecteerd.

 

Rondleiding Ter Hooge

19:30 | parkeerplaats aan de Breeweg

Landgoed Ter Hooge is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19e eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Het huidige kasteel dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 15de eeuw is gebouwd. Een aantal jaren geleden is het gebied uitgebreid met schrale weitjes afgezet met o.a. Zeeuwse hagen. Elke maand is er een ander thema. Zaterdag 23 juli 19.30 uur: Hoogzomer. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij Pitteperk. Vooraf verplicht aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl

 

Samen zingen op Walcheren

20:00 | Dorpskerk

In de Dorpskerk van Aagtekerke wordt op zaterdag 23 juli de eerste zomerzangavond van dit zomerseizoen gehouden. Tijdens deze avond kunnen de bezoekers zelf een verzoeknummer indienen vanuit de bundel In deze bundel staan psalmen en gezangen van o.a. Joh. de Heer. Aanvang 20.00 uur en de deuren zullen vanaf 19.30 uur geopend zijn. De toegang is vrij, er wordt bij de uitgang gecollecteerd t.b.v. de voedselbank Walcheren.

 

Maandag 25 juli

Boeken en verzamelmarkt

11:00 | Markt

Iedere maandag op de markt in Middelburg een gezellige markt met allerhande objecten. Toegang vrij

 

Vakantie Bijbelclub Domburg

11:53 | 

Voor alle kinderen uit Domburg en omgeving houden we weer vakantie Bijbelclub van 25 tm 29 juli! Van harte welkom in Schutterhof Domburg. Voor meer info: https://www.gergemaagtekerke.nl/wat-wij-geloven/vakantie-bijbel-club/

 

Dinsdag 26 juli

VakantieBijbelClub Dauwendaele ‘Wie wint?’

8:55 | 

Ben je tussen de 4-12 jaar? Dan ben je van harte welkom op de VakantieBijbelClub. Van 26-28 juli, van 18.30-20.00 (inloop vanaf 18.00) bij basisschool Het Element Hooge Meestraat 4 in Dauwendaele. Het thema is dit jaar: 'Wie wint?' We vertellen een Bijbelverhaal, zingen samen, doen spelletjes en knutselen. Zien we jou ook?

 

Pannenkoekenfeest op de feestweide Aagtekerke

16:30 | Tent

Dinsdag 26 juli 2022 is het weer pannenkoekenfeest in en om de feesttent op de wei hoek Pekelingseweg/Aagtekerkseweg. Het is dit jaar de 25e keer, een mooi jubileum. Vanaf 16:30 uur is groot en klein van harte welkom om onbeperkt, overheerlijke pannenkoeken te komen eten. Daarnaast zijn er diverse leuke activiteiten. De opbrengst is bestemd voor: 50% voor de Dorpskerk te Aagtekerke. 50% voor de Stichting steun en opbouw Gambia.


Buurwerk

19:00 | Weerwerk

Bij Weerwerk in Middelburg, dagbesteding voor mensen met een psychische beperking, worden de komende maanden extra avonden georganiseerd voor mensen die geen indicatie hebben voor dagbesteding. Er zijn namelijk veel mensen met weinig contacten die zich daardoor eenzaam voelen. Je kan op deze avonden een gezelschapsspel komen spelen maar je bent uiteraard ook welkom voor alleen een kopje koffie. De deelname is gratis. Wees welkom op dinsdag 26 juli, 16 augustus en 13 september om 19:00 uur. Voor meer informatie buurwerk@weerwerk-zeeland.nl of 0118-639399

 

Orgelconcert Nieuwe Kerk Middelburg

20:00 | Nieuwe Kerk

Op dinsdag 26 juli geeft de getalenteerde jonge organist Adriaan Hoek een orgelconcert in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het programma vermeldt composities van o.m. Bach, Mendelssohn, Franck en Alain. Aanvang 20.00 uur.

 

Woensdag 27 juli

Kunst in de Rechtbank

Precies 2 jaar geleden stond deze expositie van kunstenares Wieteke Hendrikx al gepland. Maar de Rechtbank bleef helaas lange tijd niet publiek toegankelijk. Nu de tijd er weer rijp voor is bent u van harte welkom om de kleurrijke schilderijen en aquarellen te komen bekijken. In deze expositie wil zij de aandacht vestigen op haar natuurschilderijen van de laatste jaren. De natuur is altijd al een inspiratiebron geweest voor Wieteke en zal dat ook altijd blijven, deze is onuitputtelijk. www.wietekehendrikx.nl. De Rechtbank (Kousteensedijk 2) is op doordeweekse dagen geopend van 8.30-17.00 uur. De expositie loopt t/m 31 augustus.

 

Expositie Geraakt en Bewogen

In juli samen met Synagoge en Wandelkerk Middelburg. Henny van Hartingsveldt, Marc de Klijn, Saskia Weishut-Snapper. Gastexposanten in juli Linda Kierdorff en Wim Phaff. Donderdag 30 juni t/m zondag 31 juli 2022. De Osseberg: Henny van Hartingsveldt, Linda Kierdorff, Marc de Klijn, Wim Phaff, Saskia Weishut-Snapper - donderdag 30 juni t/m zondag 31 juli. Wandelkerk: Henny van Hartingsveldt, Marc de Klijn, Saskia Weishut-Snapper - 2 juni t/m vrijdag 29 juli. Synagoge: Saskia Weishut-Snapper donderdag 30 juni t/m donderdag 28 juli. Singelweg 11 bij Sint Laurens.

 

Klassiek zomeravondconcert

20:00 | Dorpskerk

Woensdag 27 juli Dorpskerk Oostkapelle 20:00 uur. www.zomeravondconcerten.com. De Stichting Oostkapelle Cultureel heeft uitgenodigd: Liene Madern - Stradina - fortepiano.

 

Donderdag 28 juli

Cinema Middelburg: Lost Highway

| Cinema Middelburg

‘Film noir to the max': Lost Highway is de bewerking van de noir-klassieker Kiss Me Deadly van Robert Aldrich, maar dan met nóg fatalere vrouwen en mysterieuze gebeurtenissen dan het origineel. Lynch omschreef zijn vertelling over een overspelige jazzmuzikant (Bill Pullman) die verdacht wordt van de moord op z'n vrouw als een ‘meeslepend onderzoek naar parallelle identiteitscrises in een wereld waarin het begrip tijd gevaarlijk buiten controle is geraakt'. Naast Pullman is ook Patricia Arquette te zien, met een bijrol voor oud-Black Flag-punkzanger Henry Rollins. https://www.cinemamiddelburg.nl/lost-highway-club-zaal