EXPOSITIES

Etsen; een droom van tinten

6:00 | Atelier Hoed Gezien

De etsen van Jan van de Broeke zijn van 2 juli tot 6 augustus van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de etsen van dichtbij te bekijken. Belt u even aan om een brochure in ontvangst te nemen?

 

Ons Keramiek Middelburg

9:00 | 

Routes langs raamexposities - 9 juli t/m 30 september 2022. Bewoners van de binnenstad showen eigen keramiek voorzien van een persoonlijk verhaal. Maar liefst 95 huizen doen al mee en dat worden er nog steeds meer. Kijk door de ramen en zie kunst en kitsch, overdaad en soberheid, bodemvondsten en nieuwe creaties, herinneringen en dromen … alles met liefde door de bewoners voor jou neergezet. Er zijn drie wandelroutes beschikbaar. Ieder met een kaart en een uitvoerige beschrijving. De routes (inclusief printversie) zijn te vinden op de site: www.onskeramiek.nl. Ons Keramiek Middelburg is ook te vinden bij de verhalen op deze site: https://wijzijndestad.com/verhalen/ons-keramiek-middelburg-een-route-vol-aardewerk-voor-en-door-ons-allemaal/


Vrolijke ‘Zomerkunst’

10:00 | Marie Tak van Poortvliet Museum

Naast de aanwezige galeries en het Marie Tak van Poortvliet museum organiseert kunstorganisatie Het Zeeuwse Licht (hetzeeuwselicht.nl) de gehele zomer door masterclasses impressionistisch kunstschilderen op het strand. Daarnaast is er ook een doorlopende ‘zomerkunst’ tentoonstelling te zien over Domburg als sfeervolle badplaats met zijn vrolijke strandtaferelen en indrukwekkende zeegezichten met prachtige luchten en wolkenpartijen. Daarnaast heeft ook Jo Dumon Tak (van het Panorama Walcheren) hier zijn kunsten op het schilderslinnen verbeeld. De tentoonstelling is te bezoeken t/m eind september op het adres van Strandhotel Duinheuvel, Badhuisweg 2, Domburg. Meer info: www.hetzeeuwselicht.nl.


Dat wat ik zag ik was

| SmithArt

Tijdens de zomerexpositie van SmithArt te Middelburg is onder de titel ‘Dat wat ik zag ik was‘, werk te zien van de kunstenaars Jac Bisschops, Ton Lamper, Martin Mc Namara, Guido Lippens, Sandra van der Meulen en Tineke Smith. De tentoonstelling loopt t/m 22 september en is elke eerste zaterdag - en zondag van de maand van 13.00-17.00u vrij te bezoeken, alsmede op afspraak. Meer informatie: www.tinekesmith.comSmithArt, Singelstraat 13, Middelburg.


Kunst in de Rechtbank

Precies 2 jaar geleden stond deze expositie van kunstenares Wieteke Hendrikx al gepland. Nu de tijd er weer rijp voor is bent u van harte welkom om de kleurrijke schilderijen en aquarellen te komen bekijken. In deze expositie wil zij de aandacht vestigen op haar natuurschilderijen van de laatste jaren. De natuur is altijd al een inspiratiebron geweest voor Wieteke en zal dat ook altijd blijven, deze is onuitputtelijk. Kijk op haar website www.wietekehendrikx.nl voor een indruk. De Rechtbank (Kousteensedijk 2) is op doordeweekse dagen geopend van 8.30 - 17 uur. De expositie loopt t/m 31 augustus.


Woensdag 27 juli

Westkapelle on Wheels!

10:00 | Polderhuis

Woensdag 27 juli kun je je laten verrassen door de verschillende activiteiten die er te zien zijn in Westkapelle. Om 10:00 uur start de excursie ‘Westkapelle on tour’ op de fiets. Vanaf 12:00 uur zijn er oldtimers te bezichtigen bij het Polderhuis. Het Solexmuseum die gesitueerd is aan ’t Hout 45 is deze dag gratis te bezoeken. Op de dijk zijn weer de meest mooie vliegers te vinden die dansen in de wind. De show wordt gegeven door de Vlieger Vrienden. Op de Markt is het ringrijden vanaf 10:00 uur. Bij het Polderhuis zijn er verschillende kinderactiviteiten te doen. De dames van de Handwerkgroep de Mutsen verkopen hun eigengemaakte spullen. Vuurtoren ’t Hoge Licht en Molen De Noorman zijn deze dag ook geopend voor publiek.


Klassiek zomeravondconcert

20:00 | Dorpskerk

Woensdag 27 juli Dorpskerk Oostkapelle 20:00 uur. www.zomeravondconcerten.com. De Stichting Oostkapelle Cultureel heeft uitgenodigd: Liene Madern - Stradina - fortepiano. Liene is in Riga (Letland) geboren, waar ze een Mastergraad piano aan het conservatorium van Riga behaald heeft.


Oostkerk orgelconcerten

20:00 | Oostkerk

Woensdag 27 juli, aanvang 20 uur, zal het orgel bespeeld worden door de internationaal bekende organist Jean-Luc Ho uit Parijs. Donderdag 28 juli, aanvang 12.30 uur, zal Jos Vogel in de Oostkerk een middagpauzeconcert verzorgen. Omdat deze dag de sterfdatum is van Johann Sebastian Bach (1685-1750) staan er uitsluitend werken van deze componist op het programma. Toegang gratis.

 

Donderdag 28 juli

Brocante en zo

9:00 | Lange Jan

Iedere donderdag en vrijdag een gezellige Brocante markt onder de Lange Jan op Koorkerkplein toegang vrij

 

Cinema Middelburg: Lost Highway

| Cinema Middelburg

In David Lynch’ zwoeldonkere Lost Highway gaat de werkelijkheid gruwelijk aan de haal met de fantasie, of is het andersom? Ook zelf maak je een duistere reis langs de verloren snelweg, met identiteitsverwisseling als houvast. ‘Film noir to the max’: Lost Highway is de bewerking van de noir-klassieker Kiss Me Deadly van Robert Aldrich, maar dan met nóg fatalere vrouwen en mysterieuze gebeurtenissen dan het origineel. https://www.cinemamiddelburg.nl/lost-highway-club-zaal

 

Miniconcert in de Koorkerk

15:00 | Koorkerk

28 juli om 15.00 uur is er weer een miniconcert in de Koorkerk. Dit keer een concert door pianiste Amber Mertens.

 

Samen zingen op Walcheren

20:00 | Odulphuskerk

In de Odulphuskerk van Meliskerke wordt op donderdag 28 juli de tweede zomerzangavond van dit zomerseizoen gehouden. Tijdens deze avond kunnen de bezoekers zelf een verzoeknummer indienen vanuit de bundel. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

 

Vrijdag 29 juli

Brocante en zo

9:00 | Koorkerkplein

Het is weer vrijdag dus een Brocantemarkt op koorkerkplein onder de Lange Jan. Toegang vrij.

 

Zaterdag 30 juli

Curiosa- en streekproducten markt

10:00 | 

Markt aan Zee Gezellige curiosa- en streekproductenmarkt in de Langstraat in Zoutelande. Voor info en kraamreservering: josmiranda@zeelandnet.nl

 

Orgelconcert

14:30 | Catharinakerk

Op zaterdag 30 juli, 14.30-15.00 uur, bespeelt Hans Neels het Witte orgel van de Catharinakerk te Zoutelande. Toegang gratis.

 

Zondag 31 juli

Handen ineen voor het klimaat

10:00 | Doopsgezinde kerk

Zondag 31 juli is de Doopsgezinde Kerk de ‘place to be' voor ieder die zich zorgen maakt om de klimaatveranderingen en vooral ook zorgen heeft om het feit dat er veel te weinig aan gedaan wordt. Ds. Leuny de Kam, dominee van de Doopsgezinde Kerk, en broeder Dieleman hebben op deze zondagmorgen de handen ineen geslagen en organiseren samen ‘De Schreeuw van de Aarde'. Zondag 31 juli om 10 uur, Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. www.dgwalcheren.nl

 

Koninklijk Zigeurnerorkest Roma Heina Milando

15:30 | Molenwaterpark

Orkest Roma Heina Mirando heeft een unieke stijl in de uitvoering van Hongaarse, Roemeense en Armeense zigeunermuziek, aangevuld met eigen composities en arrangementen. Zondag 31 juli 15.30 uur Molenwaterpark Middelburg bij slecht weer in de Zeeuwse Concertzaal.

 

Samen zingen

19:00 | Dorpskerk

Wij willen op zondagavond weer graag samen gaan zingen in de Dorpskerk te Oostkapelle. Waterstraat 2 kom en zing mee!

 

Maandag 1 augustus

Boeken en verzamelmarkt

11:00 | Markt

Op de markt in Middelburg iedere maandag een gezellig curiosa/boekenmarkt. Toegang vrij.

 

Dinsdag 2 augustus

Orgelconcert

20:00 | Nieuwe Kerk

Dinsdag 2 augustus geeft de bekende organist Jan Hage (geb. 1964) een orgelconcert in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Aanvang 20.00 uur.