Afbeelding

Buurtbemiddeling Walcheren geeft tips tegen zomerergernissen

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - De zomervakantie staat voor de deur! Tijd om te ontspannen en buiten te genieten. Maar wat als dat niet lukt door zomerse ergernissen? In een ludieke campagne deelt Buurtbemiddeling Walcheren deze zomervakantie iedere week een tip om zomerse burenoverlast niet te laten escaleren en met je buren een fijne zomer te hebben.

De zon schijnt en het (sociale) leven verplaatst zich van binnen naar buiten. In ons dichtbevolkte land grenzen tuinen en balkons vaak aan elkaar en dat kan voor ergernissen zorgen. Blaffende honden, gillende kinderen of een buurman die wel erg vaak de barbecue aansteekt. Meestal is er begrip, maar soms dreigen ergernissen te zorgen voor escalatie van een al langer sluimerend conflict of maken de buren het zomers toch wel erg bont.Buurtbemiddeling Walcheren zette de zes meest voorkomende zomerergernissen op een rijtje en deelt deze zomervakantie iedere week een tip op social media om erger te voorkomen. 

Geen partij
Zoals altijd in de aanpak van Buurtbemiddeling staat ook in deze ludieke campagne het in gesprek gaan én blijven en het rekening houden met elkaar centraal. Dreigt de boel toch te escaleren? Buren die er samen niet uitkomen kunnen hulp inroepen van Buurtbemiddeling Walcheren. Hun ervaren en deskundige bemiddelaars komen dan langs om de problematiek helder te krijgen en als beide buren instemmen volgt een bemiddelingsgesprek. De buurtbemiddelaars kiezen geen partij en vellen geen oordeel, wél proberen ze beide partijen naar elkaar te laten luisteren en ondersteunen ze bij het vinden van een oplossing. ??Buurtbemiddeling Walcheren is een dienst voor alle inwoners van de regio Walcheren en werkt nauw samen met de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere, de diverse Walcherse wooncorporaties en de politie Zeeland. Meer informatie op www.welzijnmiddelburg.nl/buurtbemiddeling.