Afbeelding

Gemeente Veere verwijdert 118 lichtmasten buiten de bebouwde kom

Door: Redactie Algemeen

DOMBURG - Vanaf 1 augustus verwijdert de gemeente Veere 118 lichtmasten buiten de bebouwde kom. In het buitengebied zijn veel wegen in beheer en onderhoud van Waterschap Scheldestromen. Langs deze wegen staan lichtmasten. De gemeente heeft afspraken gemaakt met Waterschap Scheldestromen over het beheer en onderhoud van deze lichtmasten.

Uit het overleg is naar voren gekomen dat de openbare verlichting hoort bij de eigenaar van de aangrenzende weg. De gemeente Veere heeft 296 lichtmasten in beheer en onderhoud in het buitengebied, langs wegen van waterschap Scheldestromen. 118 van deze lichtmasten dragen niet bij aan de verkeersveiligheid en Waterschap Scheldestromen wil deze laten vervallen. De te verwijderen lichtmasten passen niet binnen het beleid van het Waterschap. De overige 178 lichtmasten worden overgedragen aan Waterschap Scheldestromen. Deze blijven staan, omdat deze bijdragen aan de verkeersveiligheid.

Uitvoering
De gemeente verwijdert 118 lichtmasten vanaf 1 augustus 2022. Propema Elektrotechniek uit Serooskerke voert de werkzaamheden uit. Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met P. Francke. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer (0118) 555 444 of via p.francke@veere.nl.