EXPOSITIES

Etsen; een droom van tinten

6:00 | Atelier Hoed Gezien

De etsen van Jan van de Broeke zijn tot 6 augustus van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de etsen van dichtbij te bekijken.


Ons Keramiek Middelburg

9:00 | 

T/m 30 september 2022. Bewoners van de binnenstad showen eigen keramiek voorzien van een persoonlijk verhaal. Maar liefst 95 huizen doen al mee en dat worden er nog steeds meer. De routes (inclusief printversie) zijn te vinden op de site: www.onskeramiek.nl. Ons Keramiek Middelburg is ook te vinden bij de verhalen op deze site: https://wijzijndestad.com/verhalen/ons-keramiek-middelburg-een-route-vol-aardewerk-voor-en-door-ons-allemaal/

 

Vrolijke ‘Zomerkunst’

10:00 | Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg

Naast de aanwezige galeries en het Marie Tak van Poortvliet museum organiseert kunstorganisatie Het Zeeuwse Licht (hetzeeuwselicht.nl) de gehele zomer door masterclasses impressionistisch kunstschilderen op het strand. Daarnaast is er ook een doorlopende ‘zomerkunst’ tentoonstelling te zien over Domburg als sfeervolle badplaats met zijn vrolijke strandtaferelen en indrukwekkende zeegezichten met prachtige luchten en wolkenpartijen. Jo Dumon Tak (van het Panorama Walcheren) heeft hier zijn kunsten op het schilderslinnen verbeeld. De tentoonstelling is te bezoeken t/m eind september 2022 op het adres van Strandhotel Duinheuvel, Badhuisweg 2, Domburg. Meer info: www.hetzeeuwselicht.nl.


Expositie Kijk op de wereld

13:00 | Galerie Bank

T/m 13 augustus 2022 exposeert Ineke Koole met haar werk in Galerie BANK Aagtekerke. Ineke (Middelburg) maakt schilderijen met penseel, potlood en verf op papier of linnen. Galerie BANK is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Burg. Bosselaarstraat 4, 4363 AW Aagtekerke.


Dat wat ik zag ik was

| SmithArt

Onder de titel ‘Dat wat ik zag ik was‘, is werk te zien van de kunstenaars Jac Bisschops, Ton Lamper, Martin Mc Namara, Guido Lippens, Sandra van der Meulen en Tineke Smith. De tentoonstelling loopt t/m 22 september en is elke eerste zaterdag en zondag van de maand van 13.00-17.00u vrij te bezoeken, alsmede op afspraak. Meer informatie: www.tinekesmith.com. SmithArt, Singelstraat 13, Middelburg.

 

Woensdag 3 augustus

Benefietconcert door Sietze de Vries

20:00 | Sint-Augustinuskerk

Woensdag 3 augustus is er weer een benefietconcert ten bate van de Stichting De Rijckere-orgel 1776. Dit concert wordt verzorgd door de internationaal bekende organist Sietze de Vries uit Groningen. Hij bespeelt het Duyschot/Müller-orgel in de Sint Augustinuskerk te Middelburg. Op het programma staat muziek van Sweelinck, Scheidemann en Praetorius. Aanvang 20.00 uur. Kaarten via www.derijckereorgel.nl of aan de kassa vanaf 19.30 uur.

 

Zomeravondconcert

20:00 | Catharinakerk

In de Catharinakerk aan het Willibrordusplein in Zoutelande wordt op woensdag 3 augustus een concert gegeven door het Trio “ENJOY”. Zij brengen een programma van klassieke muziek met zang. Aanvang 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur.

 

Donderdag 4 augustus

Brocante en zo

9:00 | Lange Jan

Iedere donderdag en vrijdag een gezellige brocantemarkt onder de Lange Jan in Middelburg Koorkerkplein. Toegang gratis

 

KKaAT / Het rariteitenkabinet

11:00 | Terra Maris

Donderdag 4 augustus om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur – KKaAT / Het rariteitenkabinet. Wim Vogel struinde jarenlang de Zeeuwse stranden af op zoek naar bijzondere vondsten. Met de grootste nauwkeurigheid ordende hij alles keurig op kleur, vorm of bijv. grootte. Het resultaat: een uitgebreide en uiterst wonderlijke collectie Zeeuwse schelpen! Deze collectie is ons uitgangspunt voor het maken van rariteitenkabinetten, houten kastjes bedoeld voor het tentoonstellen van bijzondere vondsten.

 

Orgelconcert Oostkerk

12:30 | Oostkerk

Donderdag 4 augustus is er weer een bespeling van het de Rijckere-orgel in de Oostkerk van Middelburg. Dit begint om 12.30 uur en wordt verzorgd door Bram de Wolf uit Middelburg. Het programma vermeldt werken van Johann Sebastian Bach, Homilius en Krebs.

 

Orgelconcert in de Koorkerk

15:00 | Koorkerk

Op 4 augustus geeft Henk Groeneweg een orgelconcert op het orgel van de Koorkerk. Dit miniconcert begint om 15.00 uur en zal ongeveer een half uur duren. Hij speelt werken van Bach, Hanff, Buxtehude en een stuk van hemzelf.

 

Elvis in Cinema Middelburg

20:00 | Cinema Middelburg

Elvis is een groots opgezette bioscoopfilm over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks. In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker. Vanaf donderdag 4 augustus. Kaartjes: https://www.cinemamiddelburg.nl/elvis

 

Vrijdag 5 augustus

Brocante en zo

9:00 | Koorkerkplein

Iedere donderdag en vrijdag brocante markt op Koorkerkplein. Toegang gratis.

 

Scharrelkidsclub / Plantaardiger

11:00 | Terra Maris

Vrijdag 5 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur & tussen 14.00 en 16.00uur – Scharrelkidsclub / Plantaardiger. Tijdens deze activiteit ontdek je van alles over (on)kruid in de tuin.

 

Bij-kletsen met de imker

13:30 | Terra Maris

Vrijdag 5 augustus tussen 13.30 en 15.30 uur - Bij-kletsen met de imker. Onze huisimker neemt je elk half uur mee in de fantastische wereld van de bijen.

 

Zaterdag 6 augustus

Rommelmarkt

8:00 | Graanbeurs/Damplein

Zaterdag 6 augustus, is er weer de rommelmarkt op de Graanbeurs/Damplein. Iedere eerste zaterdag van de maand. Toegang is gratis, van 8.00-16.00 uur.

 

Scharrelkidsclub / Van zoet naar zout

11:00 | Terra Maris

Zaterdag 6 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur & tussen 14.00 en 16.00uur – Scharrelkidsclub / Van zoet naar zout. Speur naar schaatsenrijders, ruggenzwemmertjes, en ander onderwaterleven in de watertuin van het museum.


Boerenmarkt Domburg

10:00 | 

Zaterdag 6 augustus zal de laatste boerenmarkt in Domburg plaats vinden. Je vind er veel producten uit de streek. Alle deelnemers zijn in boerenkleding en vinden het leuk deze markt te promoten. Ook zullen de ringrijders weer in actie komen.


Stadstekenen

12:39 |

Stadstekenaar-liefhebber Christien van Driel organiseert op zaterdag 6 augustus een een ochtend- en een middagsessie stadstekenen (urban sketching) op de Vismarkt in Middelburg. Er is plek voor 2 x 15 personen. Vol is vol. Aanmelden via de fb-pagina van Teekenakademiemiddelburg of via info@teekenakademiemiddelburg.nl. Deelname is gratis. Eigen tekengerei meenemen. Voor meer informatie: Christien van Driel 06-41412240.

 

Orgelconcert Piet van Wijk

14:30 | Catharinakerk

Op zaterdag 6 augustus, van 14.30-15.00 uur, bespeelt Piet van Wijk het Witte-orgel van de Catharinakerk van Zoutelande. Op het programma staan werken van Bach en Mendelssohn. Daarnaast werken van Zeeuwse componisten Van Eersel en De Jong. Het programma duurt een half uur. Toegang gratis.

 

Bingo

14:30 | Het Bastion

Zaterdag 6 augustus organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion weer het maandelijkse middagje bingo. Start 14.30 uur, deur geopend vanaf 13.45 uur. Adres: Bastion 40, 4331 TH Middelburg.

 

Samen zingen op Walcheren

20:00 | Dorpskerk

In de Dorpskerk van Aagtekerke wordt zaterdag 6 augustus de derde zomerzangavond van dit zomerseizoen gehouden. Tijdens deze avond kunnen de bezoekers zelf een verzoeknummer indienen vanuit de bundel In deze bundel staan psalmen en gezangen van o.a. Joh. de Heer. Aanvang 20.00 uur.