Zondag 7 augustus

Scharrelkidsclub / Klimaatmakers

11:00 | Terra Maris

Zondag 7 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur & tussen 14.00 en 16.00uur – Scharrelkidsclub / Klimaatmakers. Wat hebben een weermannetje, windrichting, barometer, wolken, zeiltje en zaden met elkaar gemeen? Ze vertellen je allemaal iets over het weer!


Brocantezondag

12:00 | Lange Jan

Tijdens de koopzondag en kunst en cultuur route ook een Brocante markt. Omdat de kermis er is op de Markt is deze markt op Koorkerkplein onder de Lange Jan. Toegang vrij.

 

Expositie van Dick van de Velde

13:00 | Oostkerk

Dick van de Velde is gebiologeerd door de kosmos, die onmetelijke ruimte waarbinnen de mensheid sinds kort vanuit de aarde op zoek gaat naar ander leven. Hij presenteert 43 werken in de Oostkerk die de Kosmologische Verkenningen vormen. Zondag 7 augustus 13.00 tot 17.00 uur tijdens de Kunst en Culuurroute Oostkerk Middelburg, gratis entree.

 

Eenmalige benefietvoorstelling

15:00 | Cinema Middelburg

Prachtige beelden van de natuur, de ritmes van de seizoenen en de toewijding van de monniken, hun beproevingen, pijn en saamhorigheid. ‘’Where are you Adam?’’ Regisseur Aleksandr Zaporoshchenko zal de film inleiden. https://www.cinemamiddelburg.nl/where-are-you-adam-plus-qa

 

Nieuw parkconcert: Deseo, warme klanken uit het Zuiden

15:30 | Molenwaterpark

Helaas moeten violiste Esther Apituley en accordeonist Rik Cornelissen hun aangekondigde parkconcert voor zondag 7 augustus afzeggen vanwege persoonlijke omstandigheden. Als alternatief: Duo Deseo bestaat uit celliste Ann Van Hecke en flamenco gitarist Maarten Vandenbemden. Zondag 7 augustus 15.30 uur Molenwaterpark.

 

Maandag 8 augustus

Kijkje achter de schermen van het zeeaquarium

11:00 | Terra Maris

Maandag 8 augustus tussen 11.00 en 12.00 uur – Kijkje achter de schermen van het zeeaquarium. Deelname: entreeprijs museum. Reserveren: niet nodig.

 

KKaAT: Kleurenrijk

11:00 | Terra Maris

Maandag 8 augustus om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 – KKaAT: Kleurenrijk. De landschapstuin van het museum is het hele jaar door ‘een rijk aan kleuren’. Zeker deze tijd van het jaar. Dus kom schilderen en maak je meest kleurrijke schildering ooit!

 

Dinsdag 9 augustus

Scharrelkidsclub / Reis door de tijd

11:00 | Terra Maris

Dinsdag 9 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur – Scharrelkidsclub / Reis door de tijd. Kom naar de Scharrelkidsclub en ontdek welke reis we vandaag gaan maken!


Middeleeuws festijn: spelen en spijzen!

16:30 | Terra Maris

Dinsdag 9 augustus van 16.30 tot 19.30 uur Middeleeuws festijn: spelen en spijzen! In een herbergachtige sfeer met een voorspuwende nar, drankjes, een kookpot met pruttelende soep en de geur van vuren, waarop vlees wordt gebraden en kinderen hun eigen stokbroodje kunnen bakken, is het goed eten en drinken! Kinderen kunnen zich vermaken met middeleeuwse spelletjes zoals boomschijf lopen, ringsteken, bot vangen en een echte ridderstormbaan. Om de middeleeuwse sfeer te verhogen word je vermaakt door een kwakzalver, heks, imker, mandenvlechter en ander middeleeuws volk. En uiteraard kunnen kinderen het Mottekasteel bestormen.

 

Orgelconcert Willeke Smits

20:00 | Nieuwe Kerk

Op dinsdag 9 augustus geeft de bekende organiste Willeke Smits een orgelconcert in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het programma vermeldt werken van Bach, Rameau, Chopin, Rheinberger, Rachmaninoff en Liszt. Aanvang 20 uur.

 

Woensdag 10 augustus

Scharrelkidsclub / Kriebelbeestjes

11:00 | Terra Maris

Woensdag 10 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur & tussen 14.00 en 16.00 uur – Scharrelkidsclub / Kriebelbeestjes. Insecten ruimen op, bestuiven gewassen, dienen als voedsel voor kleine zoogdieren, vogels en reptielen en houden zo hele ecosystemen in stand. Houd ze eens onder de loep, leer tijdens deze activiteit meer over deze bijzondere kriebelbeestjes.

 

Kunst in de Rechtbank

Kleurrijke schilderijen en aquarellen van kunstenares Wieteke Hendrikx. Wieteke is ook deelneemster aan de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute Middelburg (atelier Middelburg Schilderkunst). Kijk op haar website www.wietekehendrikx.nl voor een indruk. De Rechtbank (Kousteensedijk 2) is op doordeweekse dagen geopend van 8.30-17 uur. De expositie loopt t/m 31 augustus.

 

In ‘potlood’ getekend

7:00 | Atelier Hoed Gezien

Expositie met tekeningen van Cobi de Jong uit Nootdorp bij atelier Hoed Gezien. Cobi maakt tekeningen, illustraties en cartoons. Naast haar tekeningen met lijnen in zwart-wit (viltstift/digitaal), tekent ze steeds meer met toevoeging van kleur. De tekeningen van Cobi de Jong zijn van 7 t/m 25 augustus van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.

 

Rondleiding ‘Natuur in de stenen stad’

10:00 | Molenwaterpark

De natuur is dichterbij dan je denkt, ook midden in de stad. Er leeft een heleboel op en tussen de stoeptegels, aan de muur, in tuinen, parken en rond bomen. Ben je benieuwd wat er zoal te zien is, ga dan eens mee met deze excursie o.l.v. een IVN-natuurgids op woensdag 10 augustus om 10.00 uur. Het vertrekpunt voor de excursie is: vanaf de muziektent in het Molenwaterpark, Middelburg. De wandeling zal ongeveer 1,5 duren.

 

Italiaanse cantates van Händel

19:30 | Grote kerk Veere

Consort of Voices voert op 10 augustus in de Grote Kerk Veere muziek van Georg Friedrich Händel uit. Dit is het tweede concert van de zomerreeks. Samen met soliste Heleen Goeminne brengen ze deze dramatische muziek opnieuw tot leven. Het laatste concert van de reeks is woensdag 24 augustus met countertenor Gerben van der Werf. Dit vindt plaats in de Kleine Kerk Veere.

 

Donderdag 11 augustus

Reddingsdemonstratie Banjaardstrand

19:00 | Banjaardstrand

Op donderdag 11 augustus om 19.00 uur vindt de Reddingsdemonstratie van de Domburgse Reddingsbrigade/ Strandwacht Banjaardstrand plaats. Met onder andere de medewerking van KNRM Neeltje Jans en Politie Walcheren.

 

Geheimen van het getij

19:00 | 

Donderdag 11 augustus om 19.00 uur organiseert het Polderhuis samen met IVN Walcheren een excursie (circa 1,5 uur) onder leiding van een ervaren IVN-gids over de bijzondere wereld van het getij. Aanmelden verplicht (voor 10 augustus), via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118570700.

 

Zaterdag 13 augustus

Curiosa- en streekproducten markt in Zoutelande

10:00 | 

Gezellige curiosa- en streekproductenmarkt in de Langstraat in Zoutelande. Voor info of kraamreservering: josmiranda@zeelandnet.nl

 

Zondag 14 augustus

TheateR TzT speelt tuinvoorstellingen

20:00 | Camping De Lachende Loods

Tamara van As en Mels Hoogenboom vormen sinds 2020 TheateR TzT. Hiermee brengen zij kleinschalige theaterproducties, die op elke locatie gespeeld kunnen worden. Zondag 14 augustus om 20.00 uur speelt TheateR TzT de voorstelling ‘Roest’ op Camping De Lachende Loods in Koudekerke. Kaarten via info@theatertzt.nl. www.theatertzt.nl of mail info@theatertzt.nl

 

Woensdag 17 augustus

Oproep Kofferbakverkoop

12:00 |

Deelnemers gezocht voor de Kofferbakverkoop op woensdag 17 augustus. Meld je aan via activiteiten@polderhuiswestkapelle.nl en ontvang het inschrijfformulier.

 

Zomeravondconcert

20:00 | Dorpskerk

Zomeravondconcert op 17 augustus om 20:00 uur in de Dorpskerk van Oostkapelle: Vivezza Trio. Angélique van Heemsbergen - pianoInger van Vliet - viool; Nicole van Jaarsveld - klarinet. Met muziek van Bruch, Mozart, Baermann Glinka, Brahms en Dvorák. www.zomeravondconcerten.com