overzicht vanaf het water
overzicht vanaf het water Foto: ZESC

Weekend vol Scouting vrijwilligers tijdens ZESC

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Het ZESC evenement heet komend weekend 500 Scouting vrijwilligers welkom op het Scout Centrum Zeeland. Het weekend staat vol met trainingen, praktijk ervaringen uitwisselen, kwalificaties behalen en outdoor activiteiten. Daarnaast heeft iedereen na 4 jaar veel zin om elkaar weer te zien en een feestje te bouwen op een dj of band, danwel bij een kampvuur bijkletsen.

Uit heel Nederland komen de vrijwilligers om een weekend samen te zijn én kennis op te doen met daarnaast tijd om ervaringen uit te wisselen en gezellig een drankje te doen. Het programma bestaat onder andere uit; omgaan met gedragsafwijkingen, vloggen, dutchoven koken, escape room, vuurspuwen, beleidmaken en omgaan met overheid, structuur in programmeren en een muziekquiz.

De ZESC is een 2 jaarlijks evenement wat door vrijwilligers van Scouting Regio Zeeland wordt georganiseerd en voor alle vrijwilligers van Scouting is. Het vind plaats op het mooie terrein aan het veerse meer van Scout Centrum Zeeland. Wat tof is dat deze editie is voor het eerst uitverkocht.