Kasper Saaman.
Kasper Saaman. Foto: nvt

Festival ZLND2050 maakt duurzaam leuk

MIDDELBURG - Op zaterdag 24 september vindt de tweede editie van het festival ZLND2050 plaats op het Siloterrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg. Op het festival ontdek je waar we staan op weg naar een duurzaam, CO2-vrij Zeeland, kom je mensen tegen die daaraan werken én jou kunnen helpen dat ook te doen. Op jouw eigen manier en met jouw eigen mogelijkheden. 

ZLND2050 biedt tussen 12.00 en 21.00 uur een uitgebreid programma met presentaties en workshops die je inspireren om duurzamer te wonen en te leven. Het programma draait om bouwen, eten en drinken (‘food') en kleding en leven (‘lifestyle'). 

Je vindt er de eerste Zeeuwse ‘BioBouw Markt', kraampjes met verantwoord eten uit de regio, duurzame kleding uit Zeeland, muziek, foodtrucks en avontuurlijke activiteiten voor kinderen. 


Website

Op de website ZLND2050 - Het Zeeuwse Duurzaamheidsfestival 2022 vind je naast het programma ook interviews met Zeeuwen die op hun eigen manier bijdragen aan een duurzaam, CO2-vrij Zeeland. 

Zoals Kasper Saaman (10 jaar) die als ranger van het Wereldnatuurfonds zich er vooral op richt dat er geen plastic afval in de natuur en in zee terechtkomt. 


ZLND2050 maakt duurzaam leuk 

Zeeland wil in 2050 CO2 vrij zijn. Klimaatdoelen zijn serieuze kost en liggen veel mensen zwaar op de maag. Maar dat is niet nodig als je er een sport van maakt. ZLND2050 helpt je daarbij. Door verrassende demonstraties, inspirerende workshops en verhelderende presentaties. Op één dag kom je in een feestelijke festivalsfeer meer te weren dan in een week achter je laptop. ZLND2050 gaat over bouwen en verbouwen Je huis écht duurzaam isoleren zonder dat je in een plastic zak hoeft te wonen. Bouwen met een minimale CO2-uitstoot. Eco-vriendelijk verbouwen van vakantiehuisjes. ZLND2050 gaat over eten en drinken Mooi eten met zeewier en zout uit Zeeland. Eindelijk weten waar je verantwoord gevangen vis kunt vinden. Ontdekken dat je streekeigen biologische boodschappen thuis bezorgd kunt krijgen. ZLND2050 gaat over kleding en leven De betaalbare en super duurzame kleding vinden die Lara Zwaan in Middelburg maakt. Hoe Bib's wasbare luiers herintroduceerde en je nu helpt aan wat goed is voor je kind én de natuur. Waar je een betrouwbare tweedehands telefoon kunt kopen, leuke kleding kunt huren en spullen kunt laten repareren die je anders weg zou gooien. ZLND2050 biedt nog veel meer Het programma telt meer dan 40 deelnemers.[n]