Jeugdteam 2 in actie in het dubbelspel
Jeugdteam 2 in actie in het dubbelspel Foto: Jeroen de Heide

Tennisjeugd LTC de Schenge begint aan competitie

ARNEMUIDEN - Afgelopen zondag is de najaar competitie gestart van de twee jeugdteams van LTC de Schenge uit Arnemuiden. Het eerste team, dat vorig seizoen kampioen werd in de tweede klasse, had een pittige uitwedstrijd in Dinteloord en team twee mocht op het eigen tennispark aantreden tegen De Stoof 1 uit Koudekerke.


De boys van team 1 hadden gelijk een stevige dobber in de eerste klasse junioren 11-14 jaar. Maar beter flinke tegenstand dan vaak te makkelijk winnen, zoals ze vorig seizoen deden en daarmee kampioen werden. Ditmaal was een 3-3 gelijkspel het eind resultaat, waarbij kopman Peter Klaasse zowel zijn enkel als dubbelspel (met Noah Miljoen) eenvoudig wist te winnen. 

De overige partijen waren erg spannend, zo wist Eli Miljoen net niet de tiebreak in de derde set te winnen, iets wat Jayden de Heide gelukkig net wel lukte. Noah zijn enkelspel werd net aan verloren met 5-3 5-4 en als laatste wedstrijd verloren Jayden en Eli hun dubbelspel met 4-1 5-3. 

Al met al een prima start van dit talentvolle jeugdige team.


Tweede jeugdteam

Het tweede jeugdteam kent dit seizoen een andere samenstelling, want naast Kai Moerdijk, Lukas van Velzen en Thijs Bartels zijn nu ook drie meiden actief in dit team. Sterre van Lnten en Ziva Lisman kwamen deze wedstrijd al de baan op, Britt Meulmeester zal later haar opwachting maken. Tegen het eerste jeugdteam van De Stoof deden Kai, Lukas, Sterre en Ziva er alles aan om hun wedstrijden goed te spelen en winnend af te sluiten. Helaas was het alleen slowstarter Kai die zijn enkelspel knap wist om te draaien in een zege, dit na een 4-0 verlies in de eerste set. Ook Ziva kwam sterk terug na setverlies, maar moest helaas de tiebreak in de beslissende set het onderspit delven. Sterre en Lukas kwamen wat tekort in hun enkelwedstrijden; ook de twee dubbels konden de kids van de Schenge geen vuist maken. 

Tijdens en na afloop van de wedstrijd werd er nog genoten van lekker fruit, koeken en drinken.


Programma

Beide teams gaan weer goed oefenen en zich opmaken voor de tweede competitie wedstrijd. Komend weekend speelt jeugd 1 om 10.00 uur thuis in Arnemuiden, voor jeugd 2 is het een vrij weekend. Kom gerust allemaal een kijkje nemen op het tennispark.[n]