André Corbijn
André Corbijn Foto: Welzijn Veere

Vrijwilligerswerk is André met de paplepel ingegoten.

Door: Redactie Algemeen

GAPINGE - André Corbijn uit Gapinge is al 3 jaar voorzitter van de ‘Sociëteit ter Gapinge’ ook wel ‘de Soos’ genoemd. André vertelt dat hij vanuit huis heeft meegekregen om vrijwilligerswerk te doen. Hij heeft eigenlijk altijd vrijwilligerswerk gedaan; jeugdleider, kantinebeheerder bij de voetbal. Zijn eerste periode in het soosbestuur was van 1991-2000. Vanaf 1997 deed het bestuur van de Soos ook de dorpsraad erbij, inmiddels zijn de functies weer van elkaar gescheiden.

Nu is hij al 3 jaar voorzitter van de Soos in Gapinge. Al heeft hij als voorzitter formeel de rol om ‘er als laatste een klap op te geven’, zo zwaar ziet hij die rol echter niet: ‘je moet met zijn allen de beslissing nemen, dat doen we, of dat doen we niet.’ De coronatijd was een uitdaging wat organiseren betreft. “Je organiseert dingen die dan vanwege aangescherpte maatregelen weer afgelast moeten worden. Dat was best even lastig, want wat kun je dan wel doen? Nu het weer wel mag, zetten we de schouders er weer onder!”

Voldoening
En de schouders eronder, dat heeft de Soos zeker gedaan met onder andere ‘de Gapingse dag’. Het organiseren van zo’n dag geeft André veel voldoening. “Het is altijd de vraag of er veel mensen op zo’n dag afkomen, en dan is het toch wel heel leuk om te zien dat het zo druk bezocht is!” Op de vraag wat hij tot nu toe de allerleukste ervaring vindt rondom zijn vrijwilligerswerk, geeft André aan: “als afsluiting van de Gapingse dag was er ’s avonds muziek op het plein. Dat was zo leuk, jong en oud door elkaar. Ouderen bleven hangen vanwege de gemoedelijke sfeer, en jongeren kwamen hier naartoe en namen hun vrienden mee, omdat het altijd zo gezellig is! Dat is uiteindelijk waar je het voor doet.” Het allerbelangrijkste van zijn vrijwilligerswerk vindt André dat de leefbaarheid in het dorp behouden blijft: “dat gaat niet zonder vrijwilligers!”

Benieuwd geworden naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl?Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere.