Deelnemers aan de Santa Run in Middelburg, in 2019
Deelnemers aan de Santa Run in Middelburg, in 2019 Foto: Edwin Mijnsbergen

Rotaryclub organiseert tweede Santa Run in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 17 december organiseert Rotaryclub Middelburg de tweede Santa Run in eigen stad. De deelnemers rennen of wandelen in kerstmanpak drie kilometer door het centrum met start en finish op de Markt.

Dit jaar is er op zaterdag 17 december weer een kerstmannenloop in Middelburg. De Santa Run is een ludieke run in kerstmanpak voor deelnemers uit Middelburg en omstreken. Deelnemers kunnen de Santa Run alleen lopen of met hun gezin, familie, collega’s, klas, team, elftal of vriendengroep. Het is dé manier om alvast in kerststemming te komen. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in hun kerstmanpak het parcours door de binnenstad. Start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.

Lopen voor het goede doel?
Meedoen doe je niet alleen voor jezelf. Er wordt gelopen voor het goede doel, een mooie kerstgedachte. Dit jaar is het goede doel de Voedselbank Walcheren. Vrijwilligers van Voedselbank Walcheren zorgen wekelijks voor gratis voedselpakketten voor de armste mensen op Walcheren. Met de opbrengst van de Santa Run stelt Rotary Club Middelburg kerstpakketten samen voor de klanten van de Voedselbank Walcheren. Zo wordt deze kerst ook voor hun extra bijzonder.

Deelname en inschrijving?
De Santa Run gaat om 16.00 uur van start op de Markt in Middelburg. Het totale parcours loopt door de binnenstad en is 3 kilometer lang. Het parcours mag rennend of wandelend afgelegd worden. Alle deelnemers kunnen in de dagen voorafgaand aan de 17e december hun kerstmanpak ophalen bij de ijsbaan. De pakken passen iedereen en voor kinderen is er een speciaal kinderkerstmanpak. Ook op de dag zelf kunnen deelnemers hun kerstmanpak ophalen. Iedereen krijgt na de Santa Run een medaille. Inschrijven kan via www.middelburg.rotarysantarun.nl. De kosten voor deelname voor kinderen bedragen 10 euro, voor volwassenen 15 euro. De kaartjes zijn inclusief kerstmanpak en medaille.

Santa Runs in de rest van Nederland?
Middelburg is niet de enige stad in Nederland waar een Rotary Run is. Dit jaar zijn er in 55 steden Rotary Santa Runs. De Santa Run werd in 2008 voor het eerst georganiseerd in Gorinchem. Dit initiatief is ondertussen door veel Rotaryclubs in het land overgenomen. In 2019, het jaar van de eerste Santa Run in Middelburg, werd de run in 58 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer €450.000. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund. In Middelburg deden in 2019 honderden mensen mee en werd ruim €10.000 opgehaald voor de Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon en de Voedselbank Walcheren. Jammer genoeg kon de Santa Run in 2020 en 2021 niet georganiseerd worden.