De schade in de kassen van Speelhof Hoogerzael is groot
De schade in de kassen van Speelhof Hoogerzael is groot Foto: Speelhof Hoogerzael

Brand in kassen speelpark aan Seispark

Door: Ruud Smolders Algemeen

MIDDELBURG – In de kassen van het speelpark aan de Seispark in Middelburg is vannacht brand uitgebroken. Er werd door de brandweer opgeschaald naar middelbrand.

Rond 05.20 uur werd een brand opgemerkt en gemeld bij de alarmcentrale. De brand was in de kassen van het speelpark aan de Seispark  Direct werden de brandweerlieden ter plaatse gestuurd.  Omdat het in eerste instantie er op leek dat er meer brandweerlieden nodig waren, werd er opgeschaald naar middelbrand en werden ook meer brandweerlieden ter plaatse gestuurd. Deze konden echter onverrichter zaken terug.

Oorzaak
In het gebouw had een wasdroger vlam gevat waardoor de omgeving brand vatte. De brandweerlieden hebben de wasdroger naar buiten getrokken en geblust. Daarnaast zijn er in en om het gebouw diverse brandhaarden geblust.  Bij de bluswerkzaamheden was het nodig om een gedeelte van de gevelbekleding te verwijderen.

Hoogerzael
Het vrijwilligersteam van Speelhof Hoogerzael schrijft op sociale media: “Lieve mensen, Afgelopen nacht is er een brand geweest in Speelhof Hoogerzael. De brand is vanochtend om 6u geblust, maar het paviljoen is grotendeels uitgebrand. Het is onbegaanbaar en compleet verloren gegaan. We willen je vriendelijk verzoeken niet te komen kijken omdat er nog onderzoek wordt gegaan hoe dit heeft kunnen gebeuren. De hekken zijn gesloten en je kan het terrein niet op. Waarschijnlijk zal de kerstboomverbranding niet doorgaan. We hebben wel genoeg vlammen gezien. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte, maar nu gaat al onze aandacht hier naar uit en om ons mooie paradijs weer op te bouwen. Want dat dat gaat gebeuren staat als een paal boven water.”