Afbeelding
Foto: Zeeuws Verlies

Kerstwensboom Zeeuws Verlies en Cypressenhof

MIDDELBURG - Kom tussen 9 en 24 december en hang je kaartje op voor iemand die je mist. Iemand die je wil bedanken, iemand die er niet bij kan zijn dit jaar, iemand die het verdient, iemand die heel speciaal is.


Dit jaar heeft Zeeuws Verlies basisschool de Cypressenhof uit Middelburg gevraagd om hun medewerking te verlenen bij de wensboom. We denken dat het goed is om kinderen te betrekken bij rouw en verlies. Zeeuws Verlies is blij met deze mooie samenwerking. Op deze school staat de Kerst in het teken van: ”Wie zet jij in het licht”

De kinderen die dat willen mogen op school een kaart schrijven en versieren naar hun eigen inzicht, uiting geven aan wat voor hen rouw, verlies of gemis betekent. Vrijdag 16 december om 11.00 uur komen 7 kinderen van de leerlingenraad met begeleiding de gemaakte kaarten in de boom hangen.

Zeeuws Verlies zorgt ieder jaar dat er kaarten in de Kerstwensboom bij GroenRijk Mortiere Middelburg kunnen worden gehangen. GroenRijk zorgt voor de boom. Deze samenwerking is een mooie traditie geworden. Ieder jaar worden er honderden kaartjes opgehangen met vaak een persoonlijke boodschap.

In het weekend, vrijdag, zaterdag en zondag, zijn er vrijwillig medewerkers van Zeeuws Verlies bij de boom; zij bieden een luisterend oor. Andere dagen liggen er kaarten om zelf op te hangen, ook voor kinderen. De boom blijft staan tot in de eerste week van 2023. Tevens heeft Jumbo Oost-Souburg een boom beschikbaar gesteld in de winkel waar mensen tussen 7 en 24 december een kaartje in de boom kunnen hangen. Zeeuws Verlies zorgt dat er kaarten bij de boom komen te liggen.

Voor informatie: Sari de Groot, tel. 06-51495683, www.zeeuwsverlies.nl.[n]