De nieuwbouw van ALDI bij winkelcentrum Dauwendaele, december 2022
De nieuwbouw van ALDI bij winkelcentrum Dauwendaele, december 2022 Foto: Edwin Mijnsbergen

MIDDELBURG - Happy Wings mag dan gestopt zijn in Winkelcentrum Dauwendaele; er zijn ook een aantal nieuwkomers in het complex, dat dateert van 1973.


Allereerst is er de nieuwbouw van ALDI Nederland, waar de hele vleugel, waar het ontmoetingscentrum en jeugdcentrum The Basement in zaten, voor werd gesloopt. Die vleugel maakt plaats voor een mooie nieuwe aanbouw, met daaronder een eigen parkeergarage voor circa veertig auto’s. De bouw van de nieuwe Middelburgse supermarkt ligt op schema. Het is de bedoeling dat de deuren op 24 februari 2023 worden geopend.

Het pand aan Vrijlandstraat 43 heeft ook een nieuwe huurder. In de voormalige dierenwinkel, die eind 2021 na 37 jaar stopte, al eind januari zal Ontmoetingsruimte Dauwendaele, een project van de evangelisatiecommissie van de Gereformeerde Gemeente Middelburg-Zuid, geopend worden. 

Woordvoerder Harm Nieuwenhuijse: "verschillende momenten in de week zal de ontmoetingsruimte open zijn voor gesprekken en gratis koffie/thee. Verder zal de kinderbijbelclub die al 8 jaar in Dauwendaele wordt georganiseerd iedere zaterdagmorgen aanwezig zijn. Verder is het de bedoeling dat er een tienerclub wordt opgestart. Momenteel zijn we bezig om te kijken of we tweedehands spullen kunnen verkopen aan mensen die het moeilijk hebben. Wij doen dit met allemaal vrijwilligers en zonder winstoogmerk. Ons doel is om hoop te bieden in de wijk Dauwendaele."

Er wordt momenteel ook volop geklust in het pand waar tot voor kort Winkel &ZoVoort. Patrick Lammers verhuisde zijn winkel naar de Geerepassage in Middelburg centrum. De winkel wordt opgevolgd door 2nd Base van Welzijn Middelburg. 2nd Base was voorheen het eerder genoemde jeugdcentrum The Basement dat, eerder in de vleugel zat waar nu de winkel van ALDI wordt gebouwd. Zo is de cirkel in Dauwendaele weer rond.[n]