Ursula (l) en Nande bereiden het eethuis voor.
Ursula (l) en Nande bereiden het eethuis voor. Foto: Welzijn Middelburg

Vanuit je passie vrijwilliger worden bij Gors Vrije Tijd

VLISSINGEN - Doen waar je van houdt als vrijwilliger bij Gors Vrije Tijd. Nande en Ursula zijn vrijwilliger bij Gors Vrije Tijd Walcheren. Samen met anderen organiseren ze activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke functiebeperking. Nande: “Ik weet niet goed hoe ik mijn enthousiasme kan verwoorden, maar het feit dat ik dit al 8 jaar doe zegt wel genoeg denk ik!”


Ze vertelt: “Ik vind het leuk om voor groepen te koken. Pas hebben we mosselen gemaakt met sausjes en zakjes friet erbij. Ik geniet ervan om te bedenken wat we gaan koken en om creatief te zijn daarin. We eten zelf ook altijd gezellig mee.” Het Eethuis is één van de vaste activiteiten van Gors Vrije Tijd. Daarnaast wordt er nog veel meer georganiseerd. Francois, coördinator Vrije Tijd: “Er is van alles mogelijk: wandelen, naar de film, naar het theater gaan, bakken, een spelletjesavond, etc. De activiteiten worden zelfstandig opgezet en uitgevoerd door vrijwilligers, ondersteund door een coördinator en collega vrijwilligers.
Nande: “Dat vind ik ook heel fijn: de gesprekken en de contacten met de deelnemers. Naast het koken, ga ik ook graag mee naar andere activiteiten en ik wandel en zwem ook met een aantal mensen met een beperking. We doen veel dingen met z’n allen. Sloep varen, het Eethuis, pub quiz, bingo, knutselen, reisjes naar de Efteling, Volendam of Blijdorp.”

Je inzetten voor mensen kan dus ook vanuit je eigen passie of hobby. Houd je bijvoorbeeld van fietsen, dan zijn de deelnemers die van fietsen houden heel blij met deze vrijwilliger. Zo is Ursula ook gestart met haar vrijwilligerswerk bij Gors Vrije Tijd. “Ik heb bij mijn kennismaking gezegd dat ik graag wilde bloemschikken en dat organiseren we nu regelmatig. Daarnaast help ik graag mee bij andere knutselactiviteiten en bij het Eethuis en ga ik op vrijdag wandelen met iemand met een beperking.”
Francois: “Deelnemers kunnen zich inschrijven op de activiteiten die hen aanspreken, dus enthousiasme is gegarandeerd. Op gezelligheid en de nodige humor kun je in ieder geval rekenen als je iets onderneemt met onze deelnemers!”

De activiteiten worden georganiseerd in en vanuit De Onderneming, Handelsweg 28 in Vlissingen (Vrijburg).

Belangstelling om ook vrijwilliger te worden bij het Gors Vrije Tijd Walcheren? Je bent van harte welkom! Laat het weten aan coördinator Francois Vervaet dat je belangstelling hebt via mail of telefoon: fvervaet@gors.nl, 06-1589 0916.[n]