Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Gemeente zoekt ideeën voor het inrichtingsplan voor de boulevards

Door: Advertorial Algemeen

VLISSINGEN – Gemeente Vlissingen roept inwoners op ideeën aan te dragen voor het inrichtingsplan voor de boulevards Evertsen en Bankert. Tot 1 maart 2022 kunnen inwoners en iedereen die van buiten Vlissingen de boulevards graag bezoekt, via www.vlissingen.nl/boulevards hun ideeën delen. De gemeente bekijkt alle ideeën en weegt deze af in het ontwerpproces. 

Er wordt gekeken of een idee past in de Boulevardsvisie, of het uitvoerbaar is, of het vaker genoemd wordt of juist uniek is en of het past in samenhang met de andere keuzes die gemaakt worden. De gemeente heeft besloten om te beginnen met het maken van een ontwerp voor het herinrichten van de openbare ruimte op de boulevards Evertsen en Bankert. Het doel is om er aantrekkelijke verblijfsgebieden van te maken, waar meer ruimte is voor flaneren, sporten, cultuur en spelen. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden om meer groen te plaatsen. Voor gemotoriseerd verkeer zal in het inrichtingsplan minder plek zijn.

Vier stappen
De gemeente werkt in vier stappen toe naar een inrichtingsplan: inventariseren, schetsen, ontwerpen, uitwerken. In iedere stap is ruimte voor betrokkenen om te reageren en ideeën aan te dragen. Tot 1 maart 2022 kan iedereen ideeën aandragen voor de inrichting van de boulevards Evertsen en Bankert. Na het indienen van ideeën kunnen inwoners zich ook aanmelden om deel te nemen aan een van de twee klankbordgroepen.