Afbeelding
Foto: Ruben Oreel

Groenteboer Adrie Trimpe overleden

VLISSINGEN - Vorige week is de bekende Vlissingse groenteboer Adrie Trimpe overleden. Trimpe is vooral bekend van de bekroonde documentaire ‘Van verlies kun je niet betalen’ die Helge Prinsen in 2018 over Trimpe en zijn vrouw Francien maakte. In 2014 interviewde Helge Prinsen hem voor haar rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ in de Vlissingse Bode. Ter nagedachtenis aan Trimpe plaatsen we de aflevering van ‘Ik ben Vlissingen’ opnieuw.


DOOR HELGE PRINSEN


80 jaar. Getrouwd. Geboren in Vlissingen. Nam ooit de groentezaak van zijn vader over en bestiert die nu, samen met zijn vrouw Francien, al vijfenzestig jaar.


Daarmee is hij de langst zelfstandige groenteboer van Nederland. Werkdagen van 14 tot 16 uur zijn normaal. Zes dagen in de week. En zondags nog de administratie.


in 1957 zijn Adrie en Francien voor het laatst op vakantie geweest, maar op zondagmiddag gaan ze ter ontspanning vaak naar hun vakantiebungalowtje in Oostkapelle.


In de winkel in het Groenewoud komen met name veel ouderen. “Je moet altijd maar zo dienken, de kinderen van de klanten trekken meestal naar de supermarkt.”


Vlissingen vindt hij op het ogenblik “niet zo gul.” En de diefstal uit het pakhuis aan de Nieuwstraat neemt ook toe. “Als je aan het inlaaien bin ofzo ee. Da’s een feit.” 


“Hoe lang ik nog doorga? Dat is onbekend. Nog járen hoop ik. Maar met een kwakkelende gezondheid werkt het niet meer zo goed. Ook het lopen gaat steeds minder.”


“Kijk, dit zijn goeie Hollandse snijbonen mevrouw, de laatste van het seizoen. nog even afhalen en in de snijmachine. Ziet u eens, met vijf cent terug. Dank u wel hoor.”[n]