VTV-turnsters Elena Pronk, Femke Lefeber en Sien Wiegerinck (vlnr)
VTV-turnsters Elena Pronk, Femke Lefeber en Sien Wiegerinck (vlnr) Foto: Yvette de Kam

Eindelijk weer wedstrijden voor Vlissingse Turn Vereniging

VLISSINGEN - Na een lange periode zonder wedstrijden konden een aantal turnsters van onder andere de Vlissingse Turn Vereniging in het afgelopen weekeinde eindelijk weer eens een echte wedstrijd turnen. Met de versoepelingen van de coronaregels zijn turnwedstrijden ook weer mogelijk en de Vlissingse meiden konden gelijk op twee plaatsen aan de slag.

In Oss werden acrowedstrijden geturnd terwijl in Breda de eerste individuele turnwedstrijd gehouden werd. Op hun eerste acrowedstrijd van het seizoen in Oss hebben de gymnasten van VTV meteen goede prestaties neergezet. Het duo Myrthe Jellema en Isha de Witte zette een prachtige oefening neer en behaalde hiermee een monsterscore van 23,370 welke goed was voor de eerste plaats. Daarmee mogen ze zich direct Zuid-Nederlands Kampioen 2022 noemen! In een andere divisie zette het trio Elena Pronk, Maaike Matthijsse-de Jonge en Aylin van der Hoeven-Tanfer ook een zeer nette oefening neer en behaalde hiermee een score van 21,790. Ook deze score was goed voor een eerste plaats en ook zij zijn dus Zuid-Nederlands kampioen geworden! Na een lange tijd van beperkt trainen is dit een geweldige start van het seioen waar de hele vereniging trots op is. Elizabet Davkova, Nina Sturm en Lieke de Koster lieten ook een mooie oefening zien en behaalde een score van 19,740 en behaalde hiermee de 5e plaats. Op 19 maart turnen al deze meiden de districtsfinale acroturnen.

Ook de toestelturnsters van VTV deden afgelopen weekend aan hun eerste officiĆ«le wedstrijd mee. Een deel van de A- en B-selectie nam in verschillende deelnemersvelden deel aan de eerste individuele wedstrijd in Breda. Het was erg spannend omdat het al zo lang geleden was en voor sommigen zelfs hun eerste selectie turnwedstrijd. De junioren supplement E (Myrthe Jellema, Jennifer Verplanke en Quinty Vreeke) en pupil 2 supplement 6 (Esra van Oers) begonnen op zaterdag. Ze turnden allemaal een prima wedstrijd in een groot en sterk deelnemersveld waarbij Myrthe zelfs direct doorkwam uit Oss waar zij haar acrowedstrijd net achter de rug had. Jennifer eindigde op een 4e plaats op 0.05 achter nummer 3. Myrthe werd 12e en Quinty 23e. Esra eindigde op de 18e plaats.

In de laatste wedstrijd mochten Femke Lefeber, Elena Pronk en Sien Wiegerinck aan de bak. De meiden begonnen sterk op balk en turnden nette oefeningen zonder vallen. Femke had helemaal een topdag en eindigde na vier toestellen op de 1e plaats. Ook had ze de hoogste score op het toestel vloer. Elena werd 8e en Sien 27e in een groot deelnemersveld van 42 turnsters. Op zondag turnde Tessel Cosijn (pupil 1 supplement 5) haar allereerste wedstrijd voor de A-selectie met prima resultaat. Ze mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen en was zelfs de beste op de toestellen sprong en vloer. Savina van der Pol, Nouk Hoogwerf, Valerie Kraan en Amelie Clement (pupil 2 supplement 5) kwamen in de volgende wedstrijd aan bod en hielden zich ondanks de zenuwen allemaal heel goed staande! Zij eindigden net naast het podium op een 4e , 5e, 6e en 13e plaats. Ook waren Nouk en Savina nummer 1 en 2 op sprong en werd Valerie 2e op vloer.