V.l.n.r. Peter Sterkenburg (Damen Shiprepair Vlissingen), Hein van Ameijden (Damen Naval), Onno Bakker (muZEEum) en Marjolein Schreijenberg (Damen Yachting).
V.l.n.r. Peter Sterkenburg (Damen Shiprepair Vlissingen), Hein van Ameijden (Damen Naval), Onno Bakker (muZEEum) en Marjolein Schreijenberg (Damen Yachting). Foto: Zeeuws maritiem Muzeeum

Damen blijft sponsor Muzeeum

VLISSINGEN - Damen heeft de sponsorovereenkomst met het Zeeuws maritiem Muzeeum voor de komende vijf jaar verlengd. Daarmee is het maritieme bedrijf ook de trotse hoofdsponsors van de vernieuwingsplannen van het Muzeeum.


"Vlissingen is de spirituele thuisbasis van de Nederlandse scheepsbouw," aldus Peter Sterkenburg van Damen Shiprepair Vlissingen. "De grond onder onze voeten is doordrenkt van scheepsbouwtraditie; een maritiem DNA dat niet alleen onze dokken en sluizen door de eeuwen heen heeft gevormd, maar ook het beroepsleven van generaties ambachtslieden en -vrouwen. Het Damen-team is trots die traditie in samenwerking met het Zeeuws maritiem Muzeeum voort te kunnen zetten, met respect voor ons erfgoed.”

Onno Bakker, directeur Muzeeum: "De verlenging van de sponsorovereenkomst met Damen is een grote steun in de rug van de vernieuwing van het Muzeeum. Het Muzeeum is bijzonder blij met deze verbinding met de maritieme sector van Zeeland. Ons doel is om - in samenwerking met maritieme bedrijven en maritieme onderwijsinstellingen - in 2024 een nieuwe interactieve presentatie over de havens en de maritieme bedrijvigheid in Zeeland te openen. Inmiddels zijn al meer dan tien bedrijven onderdeel van het partnernetwerk van het Muzeeum.”[n]