60 van Walcheren dan toch van start

VROUWENPOLDER - De stichting 60 van Walcheren organiseert een uniek loopevenement waarbij zoveel als mogelijk de contouren van ons mooie eiland Walcheren worden gevolgd. 


De plannen om een ultraloop op Walcheren te houden lagen al in 2018 op de tekentafel. Dank zij de beperkende maatregelen is het op 20 maart 2022 pas mogelijk om deze loop te houden die inmiddels gegroeid is naar 65 km.

Een rondje Walcheren is al wel bekend bij de fietsers maar hardlopend is nog nooit vertoond.

Alle vergunningen zijn binnen. De vrijwilligers zijn ingedeeld en de deelnemers komen regelmatig binnen via de website https://60vanwalcheren.nl  waar al een aantal individuele deelnemers, duo’s en teams zijn ingeschreven. 

Tevens is er een kaartje met de route te vinden en een uitgeschreven route (deze kan door omstandigheden nog gewijzigd worden).

Voor de deelnemers is er geen corona-check-app meer nodig.


Parcours

De start is op 20 maart om 9.00 uur voor de individuele deelnemers bij Duinhotel Breezand, Hopman de Ruyterlaan 2 te Vrouwenpolder. 

De duo’s en teams vertrekken een kwartier later.

Via het Veersemeer gaat de route door de Welzingepolder, om vervolgens langs de Westerschelde via Vlissingen in de Walcherse duinen terecht te komen. Vanaf Zouteland wordt het laatste stuk van de Kusmarathon in tegengestelde richting gelopen vanaf Westkapelle richting Domburg. Na de Mantelinge volgt er nog zes kilometer strand waarna er gefinisht wordt in Vrouwenpolder. “[n]