Thema bijeenkomst 'levend verlies' voor mantelzorgers

MIDDELBURG - Als je partner of ouder door ziekte steeds meer verandert, je hem of haar steeds meer ‘kwijtraakt’ en je toekomstverwachtingen daardoor anders uitpakken dan je had gehoopt, dan kun je in een bijzonder rouwproces terecht komen. 


Levend verlies is bijzonder, omdat degene die je liefhebt en verzorgt er lijfelijk nog wel is, maar je langzamerhand afscheid neemt van de persoon die hij of zij  was.
Levend verlies is een vorm van rouw, die afwijkt van de rouw bij het overlijden van een dierbare. Het gaat om chronische rouw, een vorm van rouw waar veel mantelzorgers mee te maken hebben. Vaak is er weinig aandacht voor en zijn we vooral aan het regelen en organiseren. Tijdens een huiskamerbijeenkomst hebben we eerder stilgestaan bij dit verlies. In deze bijeenkomst gaan we dieper in op de verschillende aspecten die met ‘levend verlies’ te maken hebben. Ervaring leert dat het niet alleen consequenties heeft voor de fysieke en mentale gezondheid, maar dat het aan allerlei lagen van het leven raakt.

Wat betekent dit en hoe gaan we er mee om? 

Bij deze bijeenkomst zal Eveline Post, geestelijk verzorger in de ouderenzorg en verbonden aan het Huis voor Levensvragen, aanwezig zijn om het gesprek te leiden.


Praktische informatie

Dinsdag 22 maart van 15-17uur, in de ZB, Kousteensedijk 7 Middelburg.


Aanmelden

Aanmelden bij Manteling via info@mantelingwalcheren.nl (o.v.v. levend verlies) of bel ons via 0118-553530.[n]