Afbeelding
Foto: Shutterstock

4 miljoen euro rijksbijdrage voor aardgasvrij maken deelgebied Vlissingen

Door: Roland Pijnen Algemeen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen ontvangt een rijksbijdrage van 4 miljoen euro voor het aardgasvrij maken van een deel van het Middengebied. Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, maakte de toekenning donderdag bekend. Met dit geld is er extra financiële steun om ruim 600 koop- en huurwoningen aardgasvrij of aardgasvrij klaar te maken.  

Sem Stroosnijder, wethouder gemeente Vlissingen: “Het is belangrijk dat iedereen de overstap naar aardgasvrij kan betalen. Met deze forse bijdrage van het Rijk wordt het voor de bewoners een stuk aantrekkelijker gemaakt om over te stappen naar een alternatief voor aardgas.” Dat beaamt Jan Leo van Deemter, directeur bestuurder samenwerkingspartner l’escaut woonservice. “We staan voor een grote transitie. De rijksbijdrage is een stimulans om samen met de bewoners de  eerste stappen richting uitvoering te zetten.” 

Vlissingen op weg naar aardgasvrij
In heel Nederland worden, met rijksbijdragen, proefprojecten met aardgasvrije wijken uitgevoerd. De gemeente en l’escaut werken onder de naam ‘Vlissingen op weg naar aardgasvrij’ samen met de bewoners aan toekomstbestendige en energiezuinige woningen. Het ministerie is positief over de wijze waarop stakeholders en bewoners betrokken zijn. Dat het project in Vlissingen niet alleen inzet op het toekomstbestendig maken van de woningen, maar ook aandacht heeft voor de bewoners en de leefkwaliteit van de buurt, wordt gewaardeerd. Het aanpassen van de woningen beslaat een periode van acht jaar.